Star Alliance και Plug and Play με στόχο την πρόσβαση στη Silicon Valley

Star Alliance και Plug and Play με στόχο την πρόσβαση στη Silicon Valley

Ένα σημαντικό βήμα στην στρατηγική της Συμμαχίας για την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας

Η Star Alliance προχώρησε σε συνεργασία με το Plug and Play, το μεγαλύτερο accelerator (πρόγραμμα επιτάχυνσης ανάπτυξης επιχειρήσεων) και κέντρο καινοτομίας παγκοσμίως. Η συνεργασία αυτή θα επιτρέψει στη Συμμαχία να εντοπίζει σχετικές start-up επιχειρήσεις, συνοδεύοντάς τες κατά τη διαδικασία της σύλληψης και της ανάπτυξης ιδεών, καθώς δημιουργούνται νέα προϊόντα και τεχνολογίες με εφαρμογή στον ταξιδιωτικό κλάδο.

Με έδρα τη Silicon Valley, το Plug and Play όχι μόνο υποστηρίζει οικονομικά τις υφιστάμενες νεοσύστατες επιχειρήσεις, αλλά παρέχει και καθοδήγηση, καθώς και επαφές με εταιρείες που ενδιαφέρονται για τις ιδέες τους. Όσον αφορά τον κλάδο των Ταξιδιών και της Φιλοξενίας, η αποστολή του Plug and Play είναι να ανακαλύψει, να στηρίξει και να αναπτύξει καινοτόμες τεχνολογίες, οι οποίες θα διαμορφώσουν το μέλλον του κλάδου.

«Η συνεργασία μας με το Plug and Play είναι ένα σημαντικό βήμα στην στρατηγική αξιοποίησης της ψηφιακής τεχνολογίας και στην προσπάθειά μας να προσφέρουμε μία απρόσκοπτη ταξιδιωτική εμπειρία στους επιβάτες μας», δήλωσε ο Jeffrey Goh, Διευθύνων Σύμβουλος της Star Alliance. «Η έγκαιρη κατανόηση των μελλοντικών τεχνολογικών και ψηφιακών τάσεων, σε συνδυασμό με την πιθανότητα συμμετοχής μας στο πρώιμο στάδιο της ανάπτυξης, θα διασφαλίσουν τη μακροπρόθεσμη επιτυχία της νέας μας ψηφιακής στρατηγικής».

«Προσβλέπουμε στη συνεργασία μας με τη Star Alliance, που έχει ως στόχο τη μεταμόρφωση του χάρτη καινοτομίας της Συμμαχίας. Μέσα από αυτή τη συνεργασία, θα φέρουμε τη Συμμαχία σε επαφή με τις καλύτερες και σπουδαιότερες start-ups στον ταξιδιωτικό κλάδο», δήλωσε ο Saeed Amidi, Ιδρυτής & CEO του Plug and Play. «Η δέσμευση της Star Alliance στη χρήση τεχνολογιών start-up θα ωθήσει τον ταξιδιωτικό κλάδο στο επόμενο επίπεδο, και είναι τιμή μας που συνεργαζόμαστε μαζί της».

Καθώς η Star Alliance μεταβαίνει στην τρίτη δεκαετία της, αναπτύσσει κεντρικά τις ψηφιακές της δυνατότητες, οι οποίες μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν από τις αερογραμμές-μέλη της Συμμαχίας για την ενίσχυση των επιμέρους προϊόντων τους, με στόχο την επέκταση των υπηρεσιών που παρέχουν στους τακτικούς πελάτες τους, ακόμα και όταν ταξιδεύουν με κάποιον άλλο αερομεταφορέα-μέλος της Συμμαχίας.

Σχετικά με το Plug and Play
Το Plug and Play είναι μία παγκόσμια πλατφόρμα καινοτομίας. Συνδέουμε start-ups με εταιρείες και επενδύουμε σε 150 επιχειρήσεις κάθε χρόνο. Από την ίδρυσή μας το 2006, τα προγράμματά μας έχουν επεκταθεί παγκοσμίως με παρουσία σε 27 τοποθεσίες σε ολόκληρο τον κόσμο, προσφέροντας στις νεοσύστατες επιχειρήσεις τους απαραίτητους πόρους για να πετύχουν στη Silicon Valley, αλλά και πέρα από αυτήν. Με πάνω από 6.000 start-ups και 220 επίσημους εταιρικούς εταίρους, έχουμε δημιουργήσει το απόλυτο οικοσύστημα start-up σε πολλές διαφορετικές βιομηχανίες. Παρέχουμε ενεργές επενδύσεις σε 200 κορυφαίους VCs της Silicon Valley, και διοργανώνουμε περισσότερες από 365 εκδηλώσεις δικτύωσης ανά έτος. Οι εταιρείες στο δίκτυό μας έχουν συγκεντρώσει πάνω από $6 δισεκατομμύρια σε χρηματοδότηση, με σημαντικά παραδείγματα επιτυχίας, που περιλαμβάνουν εταιρείες όπως: Danger, Dropbox, Lending Club, PayPal, SoundHound, και Zoosk. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας, στη διεύθυνση www.plugandplaytechcenter.com


Σχετικά με τη Star Alliance:
Το δίκτυο Star Alliance ιδρύθηκε το 1997, ως η πρώτη πραγματικά παγκόσμια αεροπορική συμμαχία που προσφέρει παγκόσμια εμβέλεια, αναγνώριση και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση στους διεθνείς ταξιδιώτες. Η αποδοχή της συμμαχίας από την αγορά έχει αναγνωριστεί από διάφορα βραβεία, μεταξύ των οποίων το Air Transport World Market Leadership Award και το Best Airline Alliance από το Business Traveller Magazine και τον οργανισμό Skytrax. Οι αεροπορικές εταιρείες-μέλη της συμμαχίας είναι οι παρακάτω: Adria Airways, Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air India, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, Avianca, Avianca Brazil, Brussels Airlines, Copa Airlines, Croatia Airlines, EGYPTAIR, Ethiopian Airlines, EVA Air, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Shenzhen Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, SWISS, TAP Portugal, Turkish Airlines, THAI και United. Συνολικά, το δίκτυο Star Alliance προσφέρει επί του παρόντος περισσότερες από 18.400 καθημερινές πτήσεις από και προς 1.300 αεροδρόμια σε 191 χώρες. Περαιτέρω πτήσεις ανταπόκρισης προσφέρονται από τον Connecting Partner της Star Alliance, Juneyao Airlines.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ