Ενδιαφέρον της ΤΕΡΝΑ για το αεροδρόμιο Βελιγραδίου

Ισχυρός ο ανταγωνισμός με τους ενδιαφερόμενους

Ενδιαφέρον της ΤΕΡΝΑ για το αεροδρόμιο Βελιγραδίου

 

Αντίστροφα έχει ξεκινήσει και μετρά η ανάδειξη του σχήματος που θα αναλάβει την 25ετούς διάρκειας σύμβαση παραχώρησης για τη χρηματοδότηση, ανάπτυξη, συντήρηση και διαχείριση του αεροδρομίου Νικολά Τέσλα στο Βελιγράδι.

Την προηγούμενη εβδομάδα κατέθεσαν δεσμευτική προσφορά στον διαγωνισμό για την 25ετή διαχείριση του αεροδρομίου η κοινοπραξία της ΤΕΡΝΑ με την ινδική GMR οι οποίες συμπεριλαμβάνεται στους ομίλους που έδειξαν ενδιαφέρον.

Οι δύο εταιρείες είχαν συνυπάρξει στο διαγωνισμό για την κατασκευή του αεροδρομίου στο Καστέλι.

Εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν μέχρι ένας μήνας ώσπου το σερβικό Δημόσιο ανακοινώσει ποιος θα είναι ο προτιμητέος επενδυτής για το Νικολά Τέσλα. Η επιλογή του θα οδηγήσει σε διαπραγματεύσεις με τον παραχωρησιούχο με στόχο το οικονομικό κλείσιμο της σύμβασης.

Στο Βελιγράδι, πάντως, θα έχουν ισχυρό ανταγωνισμό καθώς αρχικό ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει, μεταξύ άλλων, η γαλλική Vinci Airports, μια κοινοπραξία των Meridiam Eastern Europe Investments (Γαλλία), Zurich Airport AG (Ελβετία) και Eiffage (Γαλλία), η Incheon International Airport Corporation (Ν. Κορέα) με την τουρκική Yatirimlar ve isletme και τη ρωσική VTB Capital Infrastructure καθώς και η κινεζική κοινοπραξία των Hainan Air Travel Service, HNA και China National Aero Technology.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ