Άλλος ένας ενδιαφερόμενος για τη Forthnet  

Προχωράει η διαδικασία

Άλλος ένας ενδιαφερόμενος για τη Forthnet   

 

Με γρήγορους ρυθμούς προχωράει η διαδικασία εύρεσης στρατηγικού επενδυτή για τη Forthnet, ύστερα από την ολοκλήρωση της κατάθεσης μη δεσμευτικών προσφορών, στο πλαίσιο του διαγωνισμού που διενεργεί, για λογαριασμό των τεσσάρων πιστωτριών τραπεζών, η Nomura International.

Πρόθεση των τραπεζών παραμένει να ολοκληρωθεί χωρίς προσκόμματα η διαδικασία, ώστε μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2018 να υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα για το σχήμα με το οποίο θα συζητήσουν την επόμενη ημέρα στον τηλεπικοινωνιακό όμιλο, ώστε εφόσον υπάρξει θετική κατάληξη να οδηγηθεί ακολούθως η διαδικασία στο financial closing.

Σε πρώτη φάση, οι συνομιλητές αυτοί δεν θα είναι η Wind και η Vodafone αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσαν με επιστολή τους τις τράπεζες πως σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας δεν μπορούν να έχουν ενεργό ρόλο. Παρόλα αυτά, σημειώνουν οι δύο εταιρείες, συνεχίζουν να παρακολουθούν ως μέτοχοι τις διεργασίες, επιφυλασσόμενες για τις μελλοντικές τους κινήσεις.

Στο παρασκήνιο εμφανίστηκε και άλλος ένας ενδιαφερόμενος για τη Forthnet. Πρόκειται για την Golden Tree, μια επενδυτική εταιρεία που διαχειρίζεται πάνω από 26 δισ. δολ. και είναι μέτοχος στη Wind Hellas. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον της Golden Tree Asset Management LP είναι ανεξάρτητο από εκείνο της Wind, που έχει στρατηγικό χαρακτήρα. Οπως και το ενδιαφέρον άλλων επενδυτικών επιχειρήσεων για τη Forthnet έχει καθαρά επενδυτικό (distress) και όχι στρατηγικό χαρακτήρα.

Υπενθυμίζεται πως η Νοmura International υλοποιεί το διαγωνισμό σχετικά με τα ανοίγματά (exposures) των τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών και μετατρέψιμων ομολογιών, έναντι της εταιρείας και των θυγατρικών της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ