Στα αζήτητα παραμένει η ΑΓΝΟ - Δεν εμφανίστηκε ούτε ένας ενδιαφερόμενος

Τι προβλέπεται εφεξής για την πτωχευμένη γαλακτοβιομηχανία

Στα αζήτητα παραμένει η ΑΓΝΟ - Δεν εμφανίστηκε ούτε ένας ενδιαφερόμενος

 Άγονος ανακηρύχτηκε ο διαγωνισμός για την πτωχευμένη γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ, καθώς δεν παρουσιάστηκε κανένας υποψήφιος αγοραστής.

Το τίμημα των 18,281 εκατ. ευρώ κρίθηκε υψηλό τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν ενεργές γαλακτοβιομηχανίες οι οποίες αναζητούν αγοραστή και τα μηχανήματα, οι εγκαταστάσεις και τα brand των οποίων δεν έχουν απαξιωθεί.

Σε ό,τι αφορά τον διαγωνισμό για την ΑΓΝΟ, με βάση τη νομοθεσία, ο σύνδικος θα υποβάλει νέο αίτημα στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης που με τη σειρά του θα επαναπροκηρύξει τη διαδικασία του πλειστηριασμού. Η νέα ημερομηνία αναμένεται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018 ενώ η τιμή με βάση τη νομοθεσία θα είναι μικρότερη από τα 18,281 εκατ. ευρώ.

Στην περίπτωση της ΑΓΝΟ, ο εκκαθαριστής επιδιώκει να εισπράξει μέρος των δανείων της τάξης των 19 εκατομμυρίων ευρώ, με τα οποία χρηματοδοτήθηκε η βορειοελλαδίτικη γαλακτοβιομηχανία.

Η εξεύρεση αγοραστή για την ΑΓΝΟ, μετά από τρία χρόνια ερήμωσης, αποτελεί πραγματική πρόκληση για τη βιομηχανία που ξεκίνησε ως συνεταιριστική το 1950 ( το πρώτο της εργοστάσιο ήταν στη δυτική Θεσσαλονίκη), πέρασε στιγμές δόξας αλλά και υπέφερε από όλες τις ασθένειες του συνεταιριστικού κινήματος, μέχρι που το 2003 πέρασε στην ιδιοκτησία της «Κολιός», στα χέρια της οποίας τελικώς έκλεισε αφού προηγουμένως η παραγωγική δραστηριότητα στο εργοστάσιο του Λαγκαδά είχε σταματήσει τον Μάρτιο του 2013.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ