Η Cretafarms σχεδιάζει είσοδο στην αγορά του γύρου

Ενώ στην Ευρώπη συζητείται η απαγόρευση για ντονερ και κεμπάπ, στην Ελλάδα έρχονται νέες επενδύσεις στον γύρο

Η Cretafarms σχεδιάζει είσοδο στην αγορά του γύρου


Αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στην αγορά με την πρόταση του κόμματος των «Πρασίνων» της Γερμανίας για απαγόρευση πώλησης ντονέρ και κεμπάπ λόγω φωσφορικών αλάτων. Οι ελληνικές εταιρείες του κλάδου δεν πτοούνται και ετοιμάζουν νέες επενδύσεις στον γύρο. Στα... σκαριά, και η είσοδος της Cretafarm στο παιχνίδι του ανταγωνισμού. 

Στη χώρα όπου ο γύρος είναι ιδιαίτερα δημοφιλές προϊόν, επικράτησε αναστάτωση τόσο από τις εταιρείες όσο και από τους καταναλωτές. Μάλιστα ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος εξέδωσε ανακοίνωση επισημαίνοντας πως το θέμα που έχει προκύψει "δεν αγγίζει την παραγωγή του Γύρου, σκεύασμα παραδοσιακά ελληνικό, από χοιρινό κρέας ή κρέας από κοτόπουλο".
Σήμερα τα ηνία στην αγορά του γύρου, κρατάει η Μέγα Γύρος, η μεγαλύτερη εταιρεία σε παράγωγη γύρου όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, παράγοντας ημερησίως πάνω από 30 τόνους γύρο, 200 χιλ. σουβλάκια και 5 τόνους κρεατοσκευασμάτων για λογαριασμό της ευρωπαϊκής αγοράς.
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2007 με βασικό μέτοχο τον Γιώργο Νίκα και το Νίκο Λούστα, ενώ προχώρησε στην δημιουργία εργοστασίου στην Αμερική το Μάιο του 2014διοακινώντας κάθε μέρα περισσότερους από 12 τόνους γύρο – στα δικά της καταστήματα και σε άλλους πελάτες της.
Οι πωλήσεις της θυγατρικής της Μέγα Γύρος στην Αμερική το 2016 έτρεξαν με ρύθμο αύξησης 68% και ανήλθαν σε 4,676 εκατ. δολάρια ενώ οι ζημιές της περιορίσθηκαν στα 606 χιλ. ευρώ.
Σε επίπεδο ομίλου οι πωλήσεις το 2016 άγγιξαν τα 30,634 εκατ. ευρώ ενισχυμένες κατά 13,6% σε σχέση με το 2015, τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν 11,1% στα 3,717 εκατ. ευρώ, τα EBITDA ενισχύθηκαν κατά 19,2% στα 2,566 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων κατά 28,7% στα 1,483 εκατ. ευρώ ενώ τα κέρδη μετά από φόρους ενισχύθηκαν κατά 16,1% στα 1,083 εκατ. ευρώ.
Θέλει να μπει στo γύρο η Creta Farm
Σχέδια για να μπει στην αγορά του γύρου,καταστρώνειη εταιρεία τροφίμων Creta Farms. Η κρητική αλλαντοβιομηχανία θα ποντάρει στο γεγονός ότι το κρέας που θα διαθέτει θα είναι ελληνικό. Και αυτό γιατί το 90% του κρέατος που χρησιμοποιείται ως γύρος για τα σουβλάκια δεν είναι ελληνικό καθώς προέρχεται κυρίως από την Ολλανδία.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η είσοδος της Creta Farms στον γύρο είναι θέμα μηνών, καθώς ήδη σχεδιάζεται η στρατηγική που θα ακολουθήσει.
Πρόσφατα η Creta Farms παρουσίασε στο κοινό μία ακόμα νέα καινοτομία – το «Χοιρινό κρέας Εν Ελλάδι ειδικής εκτροφής. Μετά από εργαστηριακές μελέτες 4 ετών με ελληνικό πανεπιστήμιο, αναπτύχθηκε χοιρινό κρέας της CRETA FARMS που παράγεται στην Ελλάδα με τις καταλληλότερες κλιματολογικές συνθήκες. Οι συγκεκριμένοι χοίροι εκτρέφονται με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και 100% φυτικές τροφές, πλούσιες σε Ω3 και φυσικά αντιοξειδωτικά, όπως χαρούπι, κρητικά βότανα και εσπεριδοειδή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ