Προχωρά ο διαγωνισμός για τη γραμμή 4 του μετρό

Μέσα στο 2018ανοίγει ο δρόμος για το μεγαλύτερο από τα νέας γενιάς έργα υποδομής

Προχωρά ο διαγωνισμός για τη γραμμή 4 του μετρό

Προχωρεί, χωρίς εκπλήξεις, ο διαγωνισμός για το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 του μετρό «Άλσος Βεΐκου – Γουδή». Και τα τέσσερα σχήματα αναμένεται να περάσουν στην επόμενη φάση, την κατάθεση των τεχνικών προσφορών

Έτσι, ανοίγει μέσα στο 2018 ο δρόμος για το μεγαλύτερο από τα νέας γενιάς έργα υποδομής.

Οι πρώτες μεγάλης κλίμακας εργασίες που θα προετοιμάσουν το έδαφος για την κατασκευή της γραμμής 4 του μετρό αναμένεται να ξεκινήσουν το Πάσχα του 2018 σε όλο το μήκος της νέας γραμμής Αλσος Βεΐκου - Γουδή.

Ο διαγωνισμός για τις πρόδρομες εργασίες, ύψους 39 εκατ. ευρώ, προγραμματίζεται να προκηρυχθεί άμεσα από την Αττικό Μετρό, ακόμα και πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Στην πορεία του βασικού έργου για την κατασκευή της πρώτης φάσης της γραμμής 4, συνολικής αξίας 1,45 δισ. ευρώ, στόχος της Αττικό Μετρό είναι σε δύο εβδομάδες να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της προεπιλογής.
Οπως όλα δείχνουν, η πρώτη αυτή φάση δεν θα φέρει εκπλήξεις, καθώς έχουν μεν ζητηθεί διευκρινίσεις από τις υποψήφιες κοινοπραξίες, αλλά δεν υπάρχουν σοβαρά ζητήματα.

Ετσι τα τέσσερα σχήματα που εκδήλωσαν αρχικό ενδιαφέρον, δηλαδή Τerna ΑΕ -Vinci - Siemens AG «TVS», J+P Αβαξ ΑΕ - Ghella SpA - Alstom Transport SA, Ακτωρ ΑΤΕ - Ansaldo STP SpA - HitachiI Rail Italy SpA και FCC - Archirodon - Μυτιληναίος, αναμένεται να «κονταροχτυπηθούν» στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού. Εάν δεν υπάρξουν δικαστικές εμπλοκές, προγραμματίζεται στα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου η έναρξη της επόμενης φάσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ