Ράβδους καπνού IQOS ετοιμάζει η Παπαστράτος

Το σχέδιο της καπνοβιομηχανίας

Ράβδους καπνού IQOS ετοιμάζει η Παπαστράτος


Νέες αλλαγές φέρνει το 2018 για την καπνοβιομηχανία Παπαστράτος η οποία μετά από 88 χρόνια στην παραγωγή συμβατικών τσιγάρων μετατρέπεται σε βιομηχανία παραγωγής ράβδων καπνού.

Οι ράβδοι καπνού χρησιμοποιούνται στο νέο σύστημα θέρμανσης καπνού IQOS που έχει λανσάρει η Philip Morris, μητρική εταιρεία της Παπαστράτος. Η επένδυση στη μονάδα της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο θα ανέλθει σε 300 εκατ. ευρώ και θα δημιουργήσει 400 νέες θέσεις εργασίας.

Τα ελληνικά καπνά θα συνεχίσουν να αποτελούν την πρώτη ύλη της εταιρείας Παπαστράτος για τα συμβατικά τσιγάρα η παραγωγή των οποίων θα μεταφερθεί σε εργοστάσια εκτός Ελλάδος, αλλά και για τα νέα καπνικά προϊόντα της.

Με την κίνηση αυτή η Philip Morris αναβαθμίζει τη θυγατρική της αφού το νέο προϊόν εμφανίζει μεγάλη ζήτηση παγκοσμίως και τα παραγόμενα προϊόντα στην Ελλάδα θα εξάγονται σε 30 χώρες.

Υπενθυμίζεται πως στην Ελλάδα λόγω της υψηλής φορολογίας και της διείσδυσης του παράνομου τσιγάρου η νόμιμη αγορά συμβατικών τσιγάρων έχει υποχωρήσει στα χρόνια της κρίσης κατά 50%.

Τι είναι το IQOS

Το IQOS είναι ένα σύστημα που λειτουργεί θερμαίνοντας τον καπνό και όχι καίγοντάς τον με αποτέλεσμα να εκλύει λιγότερη πίσσα και νικοτίνη.

Αποτελείται από τη συσκευή και από τις αναλώσιμες ειδικά σχεδιασμένες ράβδους καπνού. Τόσο το IQOS όσο και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι καινοτόμα προϊόντα, κατά πολύ διαφορετικά από τα παραδοσιακά προϊόντα καπνού, δεδομένου ότι για την χρήση και των δύο κατηγοριών προϊόντων δεν απαιτείται καύση.

Όμως έχουν και σημαντικές διαφορές, η σημαντικότερη εκ των οποίων είναι το γεγονός ότι στο IQOS χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη πραγματικός καπνός, σε αντίθεση με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα που χρησιμοποιούν υγρά που περιέχουν νικοτίνη.

Σήμερα το IQOS κυκλοφορεί σε περισσότερες από 20 χώρες και έως το τέλος του 2017 αναμένεται να κυκλοφορεί σε 30-35 χώρες. Όπως ανέφεραν τα στελέχη της Παπαστράτος 3,7 εκατομμύρια καταναλωτές παγκοσμίως έχουν αφήσει το τσιγάρο κι έχουν στραφεί στο IQOS, ενώ κάθε μέρα προστίθενται 8.000 νέοι χρήστες IQOS.

Το IQOS ήρθε και στην Ελλάδα το 2016, όπου αρχικά κυκλοφόρησε στην Αθήνα, ενώ εδώ και λίγους μήνες έχει αρχίσει η διανομή του και στην υπόλοιπη χώρα. Σύμφωνα με τη διοίκηση της Παπαστράτος το μερίδιο του IQOS πανελλαδικά ανέρχεται στο 2,5% και πωλείται από 24 φυσικά καταστήματα ενώ υπάρχει και e-shop www.iqos.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ