«Ερμητικά» κλειστή η διαδικασία για τη Forthnet

Πωλητές είναι οι πιστώτριες τράπεζες Πειραιώς, Εθνική, Alpha και Αττικής

«Ερμητικά» κλειστή η διαδικασία για τη Forthnet

 

Με κλειστά χαρτιά ολοκληρώθηκε χθες η υποβολή μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος για την Forthnet. Τόσοι οι πωλητές όσο και οι πιθανοί ενδιαφερόμενοι αγοραστές κράτησαν κλειστά τα χαρτιά σχετικά με την υποβολή ενδιαφέροντος για την πώληση του 33% της εταιρείας.

Οι επενδυτές που εκδήλωσαν το αρχικό τους ενδιαφέρον συμμετέχοντας στη διαδικασία τηρούν επίσης στάση αναμονής.

Από την πλευρά της Wind αλλά και της Vodafone δεν έγινε κανένα επίσημο σχόλιο με τον εάν κατατέθηκε μη δεσμευτική προσφορά. Εκτιμάται, ωστόσο, ότι παρέμειναν στη διαδικασία χωρίς να μεταβάλλουν τους βασικούς άξονες της πρότασής τους που περιλαμβάνει σημαντικό «κούρεμα» των δανείων της Forthnet.

Σημειώνεται ότι σε κατάθεση μη δεσμευτικής προσφοράς δεν προέβη η PCCW Global, βραχίονας διεθνών δραστηριοτήτων της Hong Kong Telecom (HKT), κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του Χονγκ Κονγκ. Η PCCW Global παραμένει ενεργή στη διαδικασία πώλησης της Cyta Ελλάδος και με ενδιαφέρον αναμένεται αν τελικά θα κάνει δεσμευτική προσφορά στις 18 Δεκεμβρίου.

Πωλητές είναι οι πιστώτριες τράπεζες Πειραιώς, Εθνική, Alpha και Αττικής.

Υπενθυμίζεται πως η Νοmura International υλοποιεί το διαγωνισμό σχετικά με τα ανοίγματά (exposures) των τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών (33% του μετοχικού κεφαλαίου) και μετατρέψιμων ομολογιών, έναντι της εταιρείας και των θυγατρικών της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ