Επεκτείνεται το «Ελ. Βενιζέλος»

Επεκτείνεται το «Ελ. Βενιζέλος»

 


Επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του «Ελευθέριου Βενιζέλου» κατά 12.000 τετραγωνικά προωθεί η διοίκηση του μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας με στόχο να καλύψει τις προοπτικές ανάπτυξης της επιβατικής κίνησης στα 26 εκατομμύρια άτομα σε ετήσια βάση.

Επίσης στόχος της διοίκησης είναι να συμμορφωθεί στις νέες απαιτήσεις για τον έλεγχο των διαβατηρίων που θα τεθούν άμεσα σε εφαρμογή μέσα στον επόμενο χρόνο.

Τα έργα με προϋπολογισμό της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι. Η νέα πτέρυγα θα περιλαμβάνει τριώροφο κτίριο που θα κατασκευαστεί στη νοτιοδυτική πλευρά του Αεροσταθμού, η οποία σήμερα καλύπτεται με γκαζόν.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου, η επιβατική κίνηση του διεθνή αερολιμένα Αθηνών έφθασε τα 2,05 εκατ. επιβάτες σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 15,5%.

Η αύξηση οφείλεται στην άνοδο τόσο της κίνησης εσωτερικού (+18,5%) όσο και της κίνησης εξωτερικού (+14%). Συνολικά, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου του 2017, η κίνηση του αεροδρομίου έφθασε τους 18,9 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 8,8%.

Η άνοδος αυτή οφείλεται στην άνοδο της διεθνούς κίνησης κατά 11,8% και της κίνησης εσωτερικού κατά 3,5%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ