Όλο το σχέδιο των Ρώσων για την επένδυση στην Ελούντα

Elounda Hills το όνομα του project που ξεκινάει στις αρχές του 2018

Όλο το σχέδιο των Ρώσων για την επένδυση στην Ελούντα

Πολυτελείς κατοικίες και διαμερίσματα, τρεις ξενοδοχειακές μονάδες, μαρίνα, καταστήματα, θεματικά πάρκα, κέντρα ευεξίας αλλά και αθλητικά κέντρα, είναι μερικά από αυτά που θα περιλαμβάνει η επένδυση «Elounda Hills» της κοινοπραξίας Ρώσων επενδυτών Mirum Hellas.

Το project θα ξεκινήσει στις αρχές του 2018 στο Λασίθι της Κρήτης καθώς έχει ήδη λάβει το πράσινο φώς της περιβαλλοντικής μελέτης και όλων των σχετικών αδειοδοτήσεων.
Το χρονοδιάγραμμα της επένδυσης κάνει λόγο για μία οκταετία για την πλήρη ανάπτυξη του έργου, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια και με τραπεζικό δανεισμό σε ποσοστό 55% – 45%. Η έκταση είναι χωρισμένη σε έξι τμήματα. Στο πρώτο τμήμα, θα κατασκευαστούν 15 τουριστικές κατοικίες υψηλών προδιαγραφών, μέσης επιφάνειας 500 τ.μ.Eπίσης σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί ήπια ανάπλαση του παραλιακού μετώπου καθώς και των κοινόχρηστων – κοινωφελών χώρων. Στο παράκτιο μέτωπο προβλέπεται η δημιουργία υποδομών, όπως beach bar-cafe και παιδική χαρά, καθώς και ξύλινες εξέδρες και προβλήτες.
Το μεγαλύτερο μέρος εστιάζεται στο δεύτερο κομμάτι της επένδυσηςπου προβλέπει την δημιουργία ενός παραθεριστικού τουριστικού χωριού , με ξενοδοχεία, τουριστικές κατοικίεςεστιατόρια, καφετέριες, μπαρ, κλαμπ, γραφεία, καταστήματα και κτίρια υπηρεσιών, ελικοδρόμιο και μαρίνα. Ακόμη, στόχος είναι η δημιουργία εκπαιδευτικών μονάδων, ιατρικών εγκαταστάσεων, ιερού ναού, αμφιθεάτρου, θερινού σινεμά, βοτανικού κήπου και παρατηρητηρίου.
Οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνουν υπαίθρια γήπεδα, ανοιχτές και κλειστές πισίνες, spa και γυμναστήρια. Ετσι, προβλέπεται να κατασκευαστούν 65 κατοικίες των 80 τ.μ., 100 κατοικίες των 130 τ.μ., 100 βίλες των 190 τ.μ., 50 βίλες των 250 τ.μ., 28 βίλες των 400 τ.μ., άρα συνολική επιφάνεια 60.900 τ.μ. και δύο ξενοδοχεία συνολικού εμβαδού 24.000 τ.μ.. Στον τομέα της εκπαίδευσης προβλέπεται να δημιουργηθούν ένα αγγλικό σχολείο, ένα κέντρο για παιδιά και ένα ίδρυμα τεχνών. Σε αυτόν της περίθαλψης προβλέπεται να δημιουργηθούν ένα ιατρικό κέντρο και τρία κέντρα πρώτων βοηθειών. Ακόμη, προβλέπεται να κατασκευαστούν μία εκκλησία και δέκα γραφεία υπηρεσιών. Κεντρικό σημείο της ανάπτυξης του ακινήτου αποτελεί η κατασκευή μαρίνας δυναμικότητας ελλιμενισμού έως 200 σκαφών αναψυχής, η οποία, σύμφωνα με τους επενδυτές, θα αποτελέσει πόλο έλξης τόσο για την ίδια την επένδυση όσο και για την ευρύτερη περιοχή του δήμου.
Εντός της έκτασης υπάρχει και η λεγόμενη Βίλα Κούνδουρου επιφάνειας περίπου 804 τ.μ., που αποτελεί ορόσημο για την περιοχή και η οποία θα ανακατασκευαστεί. Τέλος στο έκτο κομμάτι της έκταση θαδημιουργηθεί ένα χωριό που θα περιλαμβάνει ξενοδοχειακές μονάδες, τουριστικές κατοικίες και εγκαταστάσεις εστίασης και αναψυχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ