Σιαμίδης: Η ελληνική εταιρεία που ντύνει το ΝΑΤΟ

Η κλωστουφαντουργία που εξάγει τα προϊόντα της σε 15 χώρες

Σιαμίδης: Η ελληνική εταιρεία που ντύνει το ΝΑΤΟ

Είναι η κλωστουφαντουργική εταιρεία που κατάφερε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να ενισχύσει τον εξαγωγικό της προσανατολισμό, καταφέρνοντας έτσι να ξεπεράσει την κρίση που μαστίζει πολλές εταιρείες του κλάδου. 

Πρόκειται για την εταιρεία Σιαμίδης η οποία κατασκευάζει ειδικών χρήσεων υφάσματα, ενδύματα και αντιβαλλιστικά συστήματα προστασίας Η εταιρεία διαθέτει σήμερα τα προϊόντα της σε 15 χώρες, σε Ευρώπη, Ασία και Βόρεια Αφρική. Και μεταξύ των πελατών της, πέρα από ιδιωτικές επιχειρήσεις-βιομηχανίες, συγκαταλέγονται κυρίως το ΝΑΤΟ, οι ένοπλες δυνάμεις, οι αστυνομικές και πυροσβεστικές υπηρεσίες πολλών ξένων κρατών.
Διαθέτει παραγωγική μονάδα στα Οινόφυτα και η παραγωγική δυναμικότητα των μονάδων της σε ενδύματα και αλεξίσφαιρα γιλέκα ανέρχεται σε 750.000 και 64.000, αντιστοίχως. Έχει ιδρύσει την εταιρεία Eutex στην Αλβανία και λειτουργεί εργοστάσιο ραφής ενδυμάτων στο Αργυρόκαστρο. Από το 2010 ασχολείται και με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ηλιακή ενέργεια, διαθέτοντας σταθμούς παραγωγής συνολικής ισχύος 2,1 MW.
Παράγει αλεξίσφαιρα γιλέκα, αλεξίσφαιρα κράνη, αντιπυρικές στολές από Nomex® για πυροσβέστες, πιλότους, πληρώματα τανκς και πλοίων και ειδικές δυνάμεις, στολές ειδικής προστασίας, στολές και τζάκετ παραλλαγής, στολές εξόδου και πουκάμισα για οπλίτες και αξιωματικούς, μπουφάν γραμμής πτήσης, αδιάβροχα τζάκετ και καμπαρντίνες.
Το 2016 οι πωλήσεις της Σιαμίδης ήταν 11,47 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 36,6% σε σχέση με το 2015.
Αύξηση κατά 22,2% σημείωσαν και τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) και διαμορφώθηκαν στα 1,60 εκατ. ευρώ ενώ τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν το 2016 στα 0,33 εκατ. ευρώ, έναντι 0,14 εκατ. ευρώ το 2015, αυξημένα κατά 139,1.
Στους πελάτες της στην Ελλάδα συγκαταλέγονται τα υπουργεία Ανάπτυξης και Υγείας, το ΓΕΣ, η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό, η ΕΛ.ΑΣ. και το Πυροσβεστικό Σώμα, ο ΕΟΠΠΥ, επιχειρήσεις όπως ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ, το Αττικό Μετρό, η ΔΕΠΑ, τα Ελληνικά Πετρέλαια, ο Αερολιμένας «Ελ. Βενιζέλος» και νοσοκομεία όπως το Ωνάσειο, το Ιασώ και το Υγεία.
Στους πελάτες της στην Ιταλία συγκαταλέγονται ο Στρατός, η Αεροπορία, το Ναυτικό και το Σώμα των καραμπινιέρων. Προϊόντα της εφοδιάζουν επίσης υπηρεσίες και επιχειρήσεις στην Κύπρο, τη Γερμανία, την Αλβανία και την π.Γ.Δ.Μ.
Στο παρελθόν είχε υλοποιήσει επενδύσεις για την απόκτηση εξοπλισμού και τεχνογνωσίας για την παραγωγή αντιπυρικών υφασμάτων ενώ έχει συνάψει license & commercial agreement με την εταιρεία W.L. Gore, για την παραχώρηση τεχνογνωσίας και δικαιώματος παραγωγής προϊόντων τεχνολογίας Gore-tex® για την παγκόσμια αγορά. Έχει υλοποίησει επενδυτικό πρόγραμμα για την παραγωγή αλεξίσφαιρων υφασμάτων και γιλέκων από kevlar®, ενώ έχει λάβει πιστοποίηση κατασκευαστικών δυνατοτήτων για αλεξίσφαιρα γιλέκα από τα υπουργεία Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας και της Ιταλίας.
Για το σύνολο της χρήσης του 2017 αναμένει πωλήσεις άνω των 11 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 0,45 εκατ. περίπου ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ