Νέες επενδύσεις ετοιμάζει ο Σαράντης

Νέες επενδύσεις ετοιμάζει ο Σαράντης

Σημαντικές νέες επενδύσεις ετοιμάζει πυρετωδώς ο όμιλος Σαράντης. Ο Όμιλος συνεχίζει να είναι επικεντρωμένος σε στοχευμένες επενδύσεις που αφορούν στην ανάπτυξη των προϊόντων του και στην δημιουργία συνεργειών και οικονομιών κλίμακας, με στόχο την επιτάχυνση των πωλήσεων του σε υπάρχουσες και νέες αγορές και την βελτίωση των περιθωρίων κέρδους.

Ο όμιλος έχει καταφέρει αν και δραστηριοποιείται στον κλάδο της λιανικής ο οποίος έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα από την κρίση να αυξάνει συνεχώς τις πωλήσεις και τα κέρδη του.

Η Σαράντης κατάφερε εγκαίρως να στραφεί στις εξωτερικές αγορές, διαθέτοντας εργοστάσια παραγωγής στις βαλκανικές χώρες και στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, εξαγοράζοντας εταιρίες με δυνατό know how.

Έτσι την τελευταία πενταετία ο Όμιλος κατάφερε να αξιοποιήσει κάθε ευκαιρία που γέννησε η κρίση. Χρησιµοποίησε την ταµειακή άνεσή του, διέγνωσε τις ευκαιρίες και προχώρησε σε µπαράζ εξαγορών στις κατηγορίες των καλλυντικών και των οικιακών ειδών (Elmiplant, Kolastyna, Astrid) που ενίσχυσαν το χαρτοφυλάκιό του, τα µερίδια αγοράς, τους τζίρους και την κερδοφορία του.

Το 9μηνο η εταιρεία εμφάνισε αύξηση πωλήσεων και προ φόρων και τόκων κερδών σε ποσοστό άνω του 6%.

Στο σύνολο των πωλήσεών του η Σαράντης σημείωσε αύξηση κατά 6,29%, υποστηριζόμενη - όπως αναφέρει - από την ισχυρή παρουσία των σημάτων του, την αυξημένη διείσδυση στα κανάλια διανομής του, καθώς και την επιτυχημένη επικοινωνιακή και προωθητική στρατηγική. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις του ομίλου ανήλθαν σε € 255,01 εκ. το εννεάμηνο του 2017 από € 239,92 εκ. το εννεάμηνο του 2016.

Παράλληλα, τα Κέρδη Προ Φόρων και Τόκων (ΕΒΙΤ) ανήλθαν σε 23,66 εκατ.ευρώ από 22,20 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2016, αυξημένα κατά 6,58% και το περιθώριο ΕΒΙΤ ανήλθε σε 9,28% από 9,25% το αντίστοιχο περυσινό εννεάμηνο.

Η Ελλάδα παρουσίασε ανάπτυξη πωλήσεων κατά 6,46% στο εννεάμηνο του 2017, φτάνοντας τα 95,69 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με 89,88 εκατ.ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Οι ξένες χώρες σημείωσαν άνοδο πωλήσεων κατά 6,18% και διαμορφώθηκαν σε 159,32 εκατ.ευρώ από 150,04 εκατ. ευρώ

Επιπρόσθετα, τα Κέρδη Προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 7,71% στα 27,40 εκατ. ευρώ από 25,44 εκατ.ευρώ και το περιθώριο EBIΤDA διαμορφώθηκε στα 10,74% το εννεάμηνο του 2017 από 10,60% την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ