Αυξάνονται και πληθύνονται οι μνηστήρες για την Forthnet

Έντονο ενδιαφέρον για την αγορά του 33% της εταιρείας

Αυξάνονται και πληθύνονται οι μνηστήρες για την Forthnet

Η διαδικασία εύρεσης στρατηγικού επενδυτή στην Forthnet βρίσκεται σε εξέλιξη από την Nomura International, για λογαριασμό των τεσσάρων πιστωτριών τραπεζών και μετόχων της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας.

Οι Wind και Vodafone θεωρούνταν εξ αρχής βέβαιοι ενδιαφερόμενοι, αφού γνωρίζουν πολύ καλά την εταιρεία ως μέτοχοί της αλλά ως επί σημαντικού χρονικού διαστήματος διεκδικητές της. Πέραν των Wind και Vodafone, ενδιαφέρον εκδήλωσαν δύο ακόμη private equity funds, γνωστά και αρκετά δραστήρια στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον για την αγορά του 33% της Forthnet δείχνουν και η κινεζική PCCW, αλλά και οι επενδυτικές εταιρείες Virtus και Apollo Global Management.
Υπενθυμίζεται ότι η PCCW έχει εκφράσει ενδιαφέρον και για τη Cyta Hellas αλλά φαίνεται να ενδιαφέρεται και για την Forthnet.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι δώσει ιδιαίτερη προσοχή στα σημαντικά assets που διαθέτει η εταιρεία, με επίκεντρο το αποκλειστικό περιεχόμενο που έχει εξασφαλίσει (Superleague, Euroleague κ.α.) και το μέγεθος της συνδρομητικής της βάσης που παραμένει ευμέγεθες.

Επί του παρόντος, πάντως, όλα βρίσκονται σε επίπεδο εκδήλωσης προθέσεων. Μέχρι το τέλος του έτους να υπάρχει σαφής εικόνα για το εάν και ποιοι από τους ενδιαφερόμενους θα προχωρήσουν στην κατάθεση μη δεσμευτικής πρότασης, ώστε να εισέλθουν στη διαδικασία του due diligence.

Το βέβαιο είναι πως οι τράπεζες επιθυμούν να επιταχυνθεί η διαδικασία, ώστε μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018 να έχει επιτευχθεί η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την εύρεση στρατηγικού επενδυτή που, εφόσον ολοκληρωθεί επιτυχώς, θα αναλάβει το τιμόνι της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας εντός του επόμενου έτους.

Σε άλλη περίπτωση οι τράπεζες έχουν συμφωνήσει να κεφαλαιοποιήσουν το σύνολο του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, να φτάσουν να ελέγξουν πάνω από το 90% της εταιρείας, ώστε να ορίσουν τη δική τους διοίκηση και να επιβάλουν τις δικές τους επιλογές. Μέχρι τότε, όρισαν την εταιρεία Deloitte ως εταιρεία που θα παρακολουθεί τις καθημερινές δραστηριότητες της τηλεπικοινωνιακής επιχείρησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ