Στη Λάμψα περνά το King George

Εναντι 43 εκατ. ευρώ

Στη Λάμψα περνά το King George

Στα χέρια της εταιρείας ΛΑΜΨΑ έναντι 43 εκατ. περνά τελικά το ιστορικό ξενοδοχείο King George μετά τη θετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Eurobank στη δήλωση ασκήσεως του δικαιώματος προτίμησης της εταιρείας για την αγορά του ακινήτου επί της πλατείας Συντάγματος.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση της Λάμψα προς τις αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές: η «Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε.» ενημερώνει διά της παρούσης το επενδυτικό κοινό ότι δυνάμει της από 17.11.2017 επιστολής της Τράπεζας Eurobank Ergasias A.E. μας γνωστοποιήθηκε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας απεδέχθη τη δήλωση ασκήσεως του δικαιώματος προτίμησης της Εταιρείας μας για την αγορά του ακινήτου, στο οποίο λειτουργεί το ξενοδοχείο KING GEORGE και το οποίο μισθώνει η Εταιρεία μας, δυνάμει της από 24.12.2012 συμβάσεως μισθώσεως, έναντι τιμήματος ποσού 43.000.000 ευρώ. Η διαδικασία συγκέντρωσης των απαραίτητων έγγραφων για την υπογραφή του σχετικού συμβολαίου αγοραπωλησίας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η Λάμψα είχε μισθώσει το ακίνητο για είκοσι χρόνια με ετήσιο μίσθωμα 700 χιλ. ευρώ. Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του 2017 οι επιδόσεις των δύο ξενοδοχείων (Μεγάλη Βρετανία και King George) έχουν κινηθεί υψηλότερα σε σύγκριση με την υπόλοιπη αγορά των ξενοδοχείων πολυτελείας της Αθήνας. Το King George εμφάνισε αύξηση πωλήσεων 21,2%, ενώ έσοδο ανά διαθέσιμο δωμάτιο διαμορφώθηκε στα 169,57 ευρώ από 138,97 ευρώ πέρυσι. Η πληρότητα στο King George έφτασε στο 77% και η Μέση Τιμή Δωματίου ήταν 221 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ