Η VW ρίχνει πάνω από 10 δισ. ευρώ στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η VW ρίχνει πάνω από 10 δισ. ευρώ στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Τα αυτοκίνητα νέας ενέργειας περιλαμβάνουν όλα τα ηλεκτρικά και τα υβριδικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η Volkswagen θα επενδύσει πάνω από 10 δισ. ευρώ, μαζί με τους Κινέζους εταίρους της, έως το 2025 για την ανάπτυξη και κατασκευή αυτοκινήτων νέας ενέργειας (NEV) στην Κίνα, όπως ανακοίνωσε ο όμιλος Volkswagen Group China. Τα αυτοκίνητα νέας ενέργειας περιλαμβάνουν όλα τα ηλεκτρικά και τα υβριδικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Στα επόμενα επτά με οκτώ χρόνια, η Volkswagen θα κατασκευάσει σχεδόν 40 νέα μοντέλα νέας ενέργειας στην Κίνα, από τα οποία πάνω από 20 θα παρουσιασθούν από το 2020 έως το 2025.

Στο τέλος του 2020, η Audi (που ανήκει στον όμιλο της Volkswagen) θα παρουσιάσει δύο νέα καθαρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα SUV στην κινεζική αγορά και η Volkswagen θα λανσάρει επίσης νέα μοντέλα NEV που θα βασίζονται στα υφιστάμενα μοντέλα αυτοκινήτων με βενζίνη.

Η Κίνα χαράσσει τον δρόμο για μεγάλες αλλαγές στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και η Volkswagen ελπίζει να διαμορφώσει το μέλλον των μεταφορών μαζί με τους Κινέζους εταίρους της, δήλωσε ο Γιόχεμ Χάιτσμαν, διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group China.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ