Αγώνας... ταχύτητας των επενδυτών για Νηρέα και Σελόντα

Μέσα Δεκεμβρίου οι προσφορές

Αγώνας... ταχύτητας των επενδυτών για Νηρέα και Σελόντα

Προχωράει ο διαγωνισμός για την πώληση των Νηρέα και Σελόντα με στόχο οι σύμβουλοι να έχουν στα χέρια τους τις δεσμευτικές προσφορές από τους υποψήφιους επενδυτές μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

Στόχος των τραπεζών που επιθυμούν να επισπεύσουν τη διαδικασία εν όψει των σημαντικών διεργασιών που αναμένονται στον κλάδο είναι να έχουν στα χέρια τους δεσμευτικές προσφορές για τις εταιρείες μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου. Εφόσον τηρηθεί αυτό το χρονοδιάγραμμα τότε δεν αποκλείεται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018 να έχει ανακοινωθεί ο νέος ιδιοκτήτης των δύο εταιρειών.

Δεν αποκλείεται όλες οι πλευρές να ζητήσουν παράταση της προθεσμίας, λόγω του απαιτητικού προγράμματος ολοκλήρωσης των παρουσιάσεων που έχουν ήδη ξεκινήσει να πραγματοποιούνται από τις δύο εταιρείες.

Στην επόμενη φάση του διαγωνισμού μετέχουν τα επενδυτικά κεφάλαια Harvard Investment Group (HIG), Amerra Capital Μanagement, Diorasis International, Oaktree καθώς και τα funds Panaxia, Butterfly, το Duet Group και το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο Tinicum Inc. (Pontos Aqua) που έχει αναφερθεί ότι πλέον απέχει της διαδικασίας. Αντίθετα, οι κινήσεις ενός "πυρήνα” 2-3 υποψηφίων φανερώνουν δέσμευση για την κατάθεση εξαιρετικά ανταγωνιστικών προσφορών.

Τα αποτελέσματα εννεαμήνου 2017 του ομίλου Νηρέα παρουσιάζουν σημαντική αύξηση, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016, αφενός λόγω της αύξησης της ποσότητας πωλήσεων ψαριών και αφετέρου στη μείωση του κόστους παραγωγής. Οι πωλήσεις ανήλθαν στα 159,1 εκατ. (+6,8%), ενώ το λειτουργικό EBITDA διαμορφώθηκε σε 19 εκατ. ευρώ (+21,7%). Ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός (Net Debt) στο τέλος Σεπτεμβρίου 2017 ανήλθε στα 156,9 εκατ.ευρώ, έναντι 171,6 εκατ. στις 31/12/2016.

Αντίστοιχα, ο όμιλος Σελόντα στο εννεάμηνο εμφάνισε κύκλο εργασιών 134,1 εκατ. ευρώ (έναντι 127,4 εκατ.), ενώ το λειτουργικό ΕBITDA διπλασιάστηκε σε σχέση με αυτό της αντίστοιχης περιόδου 2016, εξέλιξη που στοιχειοθετεί την σταθερή βελτίωση των αποτελεσμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ