Στο «σφυρί» τα ακίνητα της Ελληνικής Υφαντουργίας

Ο χρόνος πλέον μετράει αντίστροφα για την εταιρεία

Στο «σφυρί» τα ακίνητα της Ελληνικής Υφαντουργίας


Σε πλειστηριασμό αναμένεται να βγάλουν οι πιστώτριες τράπεζες τα λειτουργική ακίνητα της εταιρείας της «Ελληνικής Υφαντουργίας». Η εταιρεία αναμένεται τις τελικές αποφάσεις των τραπεζών λόγω υπερδανεισμού ή ακόμα και χαμηλών ή αρνητικών ιδίων κεφαλαίων. Λύση στο πρόβλημα θα μπορούσε να υπάρξει αν οι βασικοί μέτοχοι έβαζαν το χέρι στην τσέπη και αύξαναν τα ίδια κεφάλαια, μειώνοντας παράλληλα τις τραπεζικές υποχρεώσεις και παρέχοντας ένεση ρευστότητας στην εταιρεία.

Ο πρώτος πλειστηριασμός έχει οριστεί για τις 22 Nοεμβρίου 2017 αφορά σε ένα μεγάλο οικόπεδο με τιμή εκκίνησης τα 3 εκατ. ευρώ, στις 14 Φλεβάρη 2018 έχουν οριστεί τέσσερις πλειστηριασμοί κινητών και ακίνητων στοιχείων, ενώ ο τελευταίος έχει προγραμματιστεί για τις 25 Aπριλίου 2018.

Στο σφυρί όμως βγαίνουν και μετοχές του βασικού μετόχου της βιομηχανίας Γιάννη Ακκά.

Για την Ελληνική Υφαντουργία, ο ιδιοκτήτης της βρίσκεται εδώ και τουλάχιστον μία τετραετία σε συζητήσεις με τις πιστώτριες τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της.

Το business plan στο οποίο φαίνεται να έχουν καταλήξει οι δύο πλευρές είναι η επαναλειτουργία της θυγατρικής του Ομίλου, Κλωστήρια Κιλκίς η οποία σήμερα υπολειτουργεί λόγω ελλειπούς χρηματοδότησης, αλλά και η επανεκκίνηση της μηρικής εταιρείας η οποία έχει μονάδα παραγωγής υφασμάτων στην Πέλλα και η οποία έχει αναστείλει την παραγωγική της δραστηριότητα τα τελευεταία χρόνια.

Να σημειωθεί ότι προβλέπεται η εκ νέου χρηματοδότηση της Ελληνικής Υφαντουργίας από τις τράπεζες, με τον βασικό μέτοχο όμως να καλείται να βάλει πρώτα το χέρι στην τσέπη, προχωρώντας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με την καταβολή μετρητών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ