Τέσσερις επενδυτές διεκδικούν μετά μανίας την Forthnet

Τον διαγωνισμό «τρέχει» η Nomura

Τέσσερις επενδυτές διεκδικούν μετά μανίας την Forthnet

Vodafone και Wind καθώς και δύο ακόμη ενδιαφερόμενοι προστέθηκαν στη λίστα των αρχικώς ενδιαφερόμενων για την απόκτηση του ελέγχου της Forthnet, στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Τον διαγωνισμό έχει αναλάβει να «τρέξει» η Nomura International για λογαριασμό των τεσσάρων τραπεζών Πειραιώς, Εθνική, Alpha και Aττικής.

Tο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε κατά τη διερευνητική διαδικασία πρέπει να επιβεβαιωθεί στο επόμενο στάδιο της υποβολής δεσμευτικών προσφορών. Στοίχημα θεωρείται τόσο η προσέλκυση νέων επενδυτικών κεφαλαίων αλλά και των δύο βασικών ανταγωνιστών στον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας, της Wind και της Vodafone.

Μέχρι το τέλος του έτους να υπάρχει σαφής εικόνα για το ποιοι από τους ενδιαφερόμενους θα εισέλθουν στη διαδικασία due diligence και μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018 να έχει επιτευχθεί η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την εύρεση στρατηγικού επενδυτή που θα αναλάβει το τιμόνι της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος του πρώτου εξαμήνου 2017, οι συνδρομητές συνδυαστικών υπηρεσιών/3play της Forthnet, ανήλθαν στις 296 χιλιάδες, οι συνδρομητές broadband υπηρεσιών στις 572 χιλιάδες και οι συνδρομητές pay TV υπηρεσιών στις 423 χιλιάδες. Την ίδια περίοδο τα συνολικά έσοδα της εταιρείας ανήλθαν σε 149 εκατ. ευρώ και τα EBITDA σε 16 εκατ. ευρώ, ενώ ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός τον Ιούνιο του 2017 ανήλθε σε 256 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι συνεχίζει την ανάληψη πρωτοβουλιών μείωσης του λειτουργικού κόστους με έμφαση στη βελτιστοποίηση των λειτουργιών και τη μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας των υφιστάμενων υποδομών και εν γένει περιουσιακών στοιχείων της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ