Έρχεται «μάχη γιγάντων» στο online φαγητό

Έρχεται «μάχη γιγάντων» στο online φαγητό

Ήταν Μάιος του 2015 όταν ο γερμανικός όμιλος, Delivery Hero, με βασικό μέτοχο το γερμανικό όμιλο Rocket Internet, εξαγόρασε το e-food.gr που είχε ξεκινήσει τη δραστηριότητά του το 2012.

Η Delivery Hero δραστηριοποιείται στο χώρο του online delivery φαγητού σε 34 χώρες, με περισσότερους από 1.500 εργαζόμενους στο δυναμικό της. Το τίμημα δεν έγινε γνωστό, αν και παράγοντες της αγοράς υποστήριξαν πως η Hero για την απόκτηση του e-food είχε πληρώσει περί τα 7-10 εκατ.. ευρώ.

Η e-food.gr, που ξεκίνησε στις αρχές του 2012, όταν έγινε το deal με την Delivery Hero εξυπηρετούσε περισσότερες από 2.500.000 παραγγελίες ενώ τότε συνεργαζόταν με πάνω από 3.000 καταστήματα σε 42 πόλεις της χώρας.

Την ίδια στιγμή η Forky πρόκειται να επαναδραστηριοποιηθεί στην αγορά του e-delivery το αργότερο στις αρχές του νέου έτους.. Χρόνος ο οποίος, σύμφωνα με στελέχη της Vivartia, απαιτείται προκειμένου να σχεδιαστεί η επόμενη ημέρα της πλατφόρμας υπό τα νέα δεδομένα.

Η Forky, με βάση στοιχεία της αγοράς από την ίδρυσή της έχει εξυπηρετήσει περισσότερες από 200.000 παραγγελίες, όλες στην Αττική. Και μάλιστα σε μια κατηγορία, αυτή του έτοιμου φαγητού, η οποία δεν είναι διαδεδομένη.

Η Forky, την οποία ίδρυσαν το 2014 οι Μιχάλης Γκόντας και Πέτρος Πιτσιλής και το 2016 είχε ενταχθεί στο δίκτυο της Endeavor, είχε καταφέρει να τραβήξει χρηματοδότηση από επενδυτές άνω των 2 εκατ. ευρώ. Σε ότι αφορά την πορεία των οικονομικών της μεγεθών, με βάση τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία (χρήση 2015), ο τζίρος της είχε αγγίξει τα 432 χιλ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ