Η Cyta στο «μικροσκόπιο» των μνηστήρων

Ξεκίνησε η διαδικασία για την πώληση της εταιρείας

Η Cyta στο «μικροσκόπιο» των μνηστήρων


 

Και επίσημα ξεκίνησε η διαδικασία ελέγχου της Cyta Ελλάδος από τους τρεις ενδιαφερόμενους επενδυτές, Vodafone, Wind Hellas και PCCW Global.

Σημειώνεται ότι καθώς η συζήτηση για την πώληση της Cyta Hellas ξεκίνησε ουσιαστικά από το 2014 η διοίκηση της Vodafone έχει αφήσει να διαφανεί ότι ενδιαφέρεται, το ίδιο και η Wind η οποία μάλιστα είχε κάνει συγκεκριμένη πρόταση.

 

Όλες οι πληροφορίες που χρειάζονται έχουν αναρτηθεί στο Virtual Data Room (VDR ) στο οποίο έχουν αναρτηθεί οι απαιτούμενες πληροφορίες που αφορούν στην εταιρεία και οι υποψήφιοι επενδυτές απέκτησαν πρόσβαση σε αυτό. Κατόπιν θα πραγματοποιηθούν οι σχετικές παρουσιάσεις από τη διοίκηση της Cyta Hellas ενώ θα παραδοθεί και το draft της σύμβασης πώλησης, επί της οποίας θα δοθεί η δυνατότητα να υποβληθούν σχόλια και παρατηρήσεις από την πλευρά των ενδιαφερόμενων αγοραστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες και εν συνεχεία θα ακολουθήσει η πρόσκληση κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών. Μένει να φανεί ποιοι από τους τρεις αρχικά ενδιαφερόμενους θα προχωρήσουν μέχρι τέλους στο διαγωνισμό.


Στο τέλος του 2016 το πελατολόγιο της εταιρείας κινήθηκε σε οριακούς ρυθμούς ανάπτυξης και διαμορφώθηκε στις 307 χιλιάδες για την σταθερή και 51 χιλιάδες για την κινητή. Η εταιρεία το 2016 εμφάνισε συνολικό κύκλο εργασιών 90,8 εκατ. ευρώ, EBITDA - 2,41 εκατ. ευρώ και ζημιές 18,91 εκατ. ευρώ (έναντι ζημιών 18,80 εκατ. ευρώ το 2015).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ