Επεκτείνεται και στο φυσικό αέριο η ΔΕΗ

Το σχέδιο της εταιρείας

Επεκτείνεται και στο φυσικό αέριο η ΔΕΗ

 

Επισήμως και η ΔΕΗ μπαίνει στην προμήθεια φυσικού αερίου επιδιώκοντας μερίδιο από την νέα ενεργειακή αγορά που σχηματίζεται με αφετηρία την 1η Ιανουαρίου του 2018.

Η ΔΕΗ εξασφάλισε αίτηση για τη χορήγηση άδειας προμήθειας φυσικού αερίου εξασφάλισε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Η άδεια προμήθειας φυσικού αερίου πρόκειται να έχει 20ετή διάρκεια και θα δώσει στη ΔΕΗ τη δυνατότητα στο μέλλον να διαθέτει πακέτα ρεύματος με φυσικό αέριο σε ενδιαφερόμενους πελάτες.

Η ΔEΗ, με τον τρόπο αυτό θέτει σε ισχύ το σχέδιο της για δραστηριοποίηση και σε άλλους ενεργειακούς τομείς, στην προσπάθεια της να ανακτήσει έσοδα από την απώλεια που θα έχει στο μερίδιο της παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

Το σχέδιο της ΔEΗ θα είναι να πουλά πακέτο προϊόντα ρεύματος και φυσικού αερίου, ενώ στο σημείο αυτό χρήζει υπενθύμισης και το μνημόνιο συνεργασίας που είχε υπογράψει πέρυσι με τη ΔΕΠΑ για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων στον εφοδιασμό με φυσικό αέριο απομακρυσμένων νησιών.

Αντίστοιχες κινήσεις, έχουν κάνει και άλλοι ανταγωνιστές της ΔΕΗ στη λιανική του ρεύματος, αν και ακόμη δεν υπάρχει διαθέσιμο στην αγορά κάποιο πακέτο «ενεργειακού double play».

Εκτός όμως από τους ανταγωνιστές ανεξάρτητους προμηθευτές ρεύματος, στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας πρόσφατα έκαναν είσοδο και οι δύο μεγάλοι πάροχοι φυσικού αερίου, η ΕΠΑ Αττικής και η Αέριο Θεσσαλονίκης Θεσσαλίας, που επίσης ενδέχεται σύντομα να λανσάρουν στην αγορά νέα προϊόντα αερίου και ρεύματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ