Η ιαπωνική Mitsui και η πρώτη πτήση υδροπλάνου στην Κέρκυρα

"κάτι κινείται" στην ξεχασμένη υπόθεση των μεταφορών με υδροπλάνα

Η ιαπωνική Mitsui και η πρώτη πτήση υδροπλάνου στην Κέρκυρα

Κάτι φαίνεται να κινείται στο θέμα των υδατοδρομίων στην χώρα μας, οι επενδύσεις των οποίων έχουν καθυστερήσει σημαντικά λόγω της έλλειψης του απαραίτητου θεσμικού πλαισίου. 

Ειδικότερα στις 25 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη δοκιμαστική προσέγγιση στο λιμάνι της Κέρκυρας που θα κάνει υδροπλάνο της ιαπωνικής Mitsui Co. Οι δοκιμές δεν αποκλείεται να πάρουν επίσημο και πανηγυρικό χαρακτήρα με την παρουσία της υπουργού Τουρισμού Ελ. Κουντουρά και του υφ. Ναυτιλίας Ν. Σαντορινιού.
Η Mitsui Co, είναι από τους κολοσσούς του είδους με έδρα το Τόκιο, ετήσιο τζίρο 39 δισ. δολαρίων και πάνω από 42.000 εργαζόμενους. Διατηρεί γραφεία στην Ελλάδα και δραστηριότητα σε 66 χώρες παγκοσμίως, έχοντας ένα μεγάλο πλέγμα δραστηριοτήτων στους τομείς σιδήρου και χάλυβα, έργων υποδομής και μεταφορών, χημικών, ενέργειας, τροφίμων, λιανικής, υγείας κ.α.
Παράλληλα η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επισπεύδει τη διαδικασία αδειοδότησης των πρώτων έξι υδατοδρομίων από το σύνολο των 25 υδατοδρομίων, των οποίων οι φάκελοι βρίσκονται στο τελικό στάδιο ωρίμανσης, προκειμένου να ξεκινήσει η διαμόρφωση του Δικτύου υδατοδρομίων.
Τα πρώτα έξι υδατοδρόμια, είναι σε Σύρο, Νάξο, Αμοργό στις Κυκλάδες και Κάλυμνο, Λέρο και Λειψούς στα Δωδεκάνησα, των οποίων οι φάκελοι είναι στο τελικό στάδιο προ της κατάθεσής τους, για την έκδοση της άδειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ