Ο Βακάκης, τα Jumbo και η «τρύπια σαμπρέλα»

Ο Βακάκης, τα Jumbo και η «τρύπια σαμπρέλα»

Τα επιτεύγματα της «μικρής» όπως την αποκάλεσε εταιρείας, η οποία όμως περιλαμβάνεται στις πιο κερδοφόρες ελληνικές επιχειρήσεις παρουσίασε ο γνωστός Mr Jumbo, Απόστολος Βακάκης, στην Ένωση Θεσμικών Θεσμικών Επενδυτών.

Ο κ. Βακάκης στο πλαίσιο της καθιερωμένης παρουσίασης των αποτελεσμάτων έτους στην ΕΘΕ- ανέφερε ότι «η Ελλάδα μοιάζει με μία τρύπια σαμπρέλα γιατί μόλις κάποιος επιχειρήσει να βάλει αέρα, αυτή αδειάζει και πάλι», ενώ επεσήμανε ότι «μόνο με δουλειά μπορεί να προχωρήσει η Ελλάδα και πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Η χώρα πτώχευσε διότι υπηρετούσε πτωχευμένες ιδέες, οι οποίες ωστόσο εξακολουθούν και παραμένουν στο προσκήνιο».

Οι εκτιμήσεις, του διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης αλυσίδας, για την κερδοφορία της νέας χρήσης 2017- 2018 κάνουν λόγο για σταθερότητα με το σκεπτικό ότι έχουν πλέον εξαντληθεί τα περιθώρια για τη συγκράτηση του κόστους, ενώ και τα περιθώρια κέρδους στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης από όπου υπάρχουν σημαντικά περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης είναι συγκρατημένα λόγω του χαμηλού διαθέσιμου εισοδήματος στις συγκεκριμένες αγορές.

Σε ότι αφορά τις επενδύσεις, η διοίκηση της εταιρίας διατηρεί τον ετήσιο προϋπολογισμό της στα 45-50 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία 2 νέων υπερκαταστημάτων (1 στη Ελλάδα, στη Ρουμανία), ενώ δεν αποκλείει και την επέκταση των αποθηκευτικών της χώρων με νέα επένδυση.

Επίσης, η εταιρία επενδύει στο ηλεκτρονικό της κατάστημα που διαθέτει πλέον πλήθος 40.000 κωδικών, εκτιμώντας ότι αποφέρει τζίρο «δύο υπερκαταστημάτων».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Βακάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης «στις όμορες αγορές», πάντοτε εντός του πλαισίου των Βαλκανίων και της ΝΑ Ευρώπης, περιοχές που χαρακτήρισε ως «άγονη γραμμή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ