Τα νέα επενδυτικά σχέδια της γαλακτοβιομηχανίας που ... τσακώθηκε με τα Lidl

Παραγωγός και εξαγωγέας αρωματικών φυτών γίνεται η ΕΒΟΛ

Τα νέα επενδυτικά σχέδια της γαλακτοβιομηχανίας που ... τσακώθηκε με τα Lidl

Στις εξαγωγές αρωματικών φυτών στρέφει το ενδιαφέρον της η γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ προχωρώντας γι' αυτό το λόγο σε συνεργασία με τούρκικο Όμιλο. Επίσης προχωρά και στη δημιουργία  μονάδας συσκευασίας και επεξεργασίας αρωματικών φυτών (ρίγανη, τσάι, χαμόμηλο, φασκόμηλο, λεβάντα) καθώς και συσκευασίας οσπρίων, βοτάνων και οπωροκηπευτικών.

Η μονάδα αυτή, θα έχει αποκλειστικά και μόνο εξαγωγικό χαρακτήρα και στο εταιρικό σχήμα θα συμμετέχουν ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου, επιδιώκοντας την ανάπτυξη της παραγωγής των εν λόγω προϊόντων στο Θεσσαλικό χώρο καθώς και η ΣΕΚΕ, με αντίστοιχο ρόλο στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Η επένδυση έχει προγραμματιστεί να κατασκευαστεί άμεσα στην περιοχή του Βελεστίνου(σε οικόπεδο εκτάσεως 40 στρεμμάτων), ενώ εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν 80 νέες θέσεις εργασίας.
Στο νέο επενδυτικό στοίχημα της ΕΒΟΛ συμμετέχει και η ΣΕΚΕ (Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδος), ενώ εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να οριστικοποιηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για να ξεκινήσει η επένδυση.
Να σημειωθεί ότι πρόσφατα η ΕΒΟΛ προχώρησε σε διακοπή της συνεργασίας της με τα Lidl αφού όπως υποστήριξε η γερμανική αλυσίδα είχε αρνηθεί να τοποθετήσει περισσότερους κωδικούς προϊόντων της στα καταστήματά της, πέραν των οκτώ που ήδη διαθέτει.
Το 2016 η ΕΒΟΛ εμφανίσε κάμψη των πωλήσεων και μειωμένη κερδοφορία. Ειδικότερα τα έσοδα περιορίστηκαν σε 15,24 εκατ. ευρώ, έναντι 15,50 εκατ. ευρώ το 2015, παρουσιάζοντας κάμψη της τάξεως του 1,7%, ενώ τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,21 εκατ. ευρώ από 1,62 εκατ. ευρώ το 2015.
Η ΕΒΟΛ πρόσφατα ολοκλήρωσε επένδυση ύψους 6,5 εκατ. ευρώ που αφορούσε στη δημιουργία μονάδας εμφιάλωσης αγελαδινού και γίδινου γάλακτος.
Μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης αλλά και της δημιουργίας δύο ακόμα καθετοποιημένων μονάδων η ΕΒΟΛ αύξησε τους κωδικούς των προϊόντων της σε 55. Παράλληλα, τους τελευταίους μήνες λανσαρίστηκαν στην αγορά νέοι κωδικοί γαλακτοκομικών προϊόντων που αφορούν σε: ξυνόγαλο, κρέμα, ρυζόγαλο και κασέρι».
Στα σχέδια της ΕΒΟΛ περιλαμβάνεται η περαιτέρω επέκταση του δικτύου πωλήσεων των προϊόντων της σε όλη την Ελλάδα κυρίως στην περιοχή της Κρήτης, στα νησιά του Αιγαίου αλλά και στα Ιόνια νησιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ