Κλείνει (;) η συμφωνία για τους λιγνίτες της ΔΕΗ

Παραμένουν κάποιες εκκρεμότητες ακόμη

Κλείνει (;) η συμφωνία για τους λιγνίτες της ΔΕΗ

Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου προβλέπεται να έχει οριστικοποιηθεί το πακέτο της ελληνικής κυβέρνησης με την Κομισιόν για την πώληση του 40% του λιγνίτη της ΔΕΗ.
Εντός των επομένων ημερών θα συζητηθούν εκ νέου οι εκκρεμότητες για την αποεπένδυση της επιχείρησης κατά την επίσκεψη των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα στις 15 Οκτωβρίου.

Στις προς πώληση μονάδες μπαίνει τελικά η Μεγαλόπολη, η οποία προστίθεται στο εργοστάσιο της Μελίτης αλλά και στην παραχώρηση άδειας για κατασκευή νέας δεύτερης μονάδας στη Φλώρινα.

Από την άλλη πλευρά, όπως αναφέρουν πηγές, η γενική διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν φέρεται να μη δέχεται στο καλάθι των μονάδων που προτείνει η ελληνική πλευρά εκείνες του Αμυνταίου θεωρώντας ότι αποτελεί μία μονάδα με διάρκεια ζωής έως το 2020, η οποία θα χρειαστεί για να αναβαθμιστεί να επενδυθούν τεράστια κεφάλαια (άνω από 100 εκ. ευρώ) γεγονός που την καθιστά μη ανταγωνιστική. Άλλωστε ένα από τα κριτήρια που πρέπει να πληρεί η πρόταση για την αποεπένδυση της ΔΕΗ, είναι ότι τα πάγια που θα πουληθούν πρέπει να είναι ισοδύναμα με τα περιουσιακά στοιχεία που θα μείνουν στην Επιχείρηση.

Το υπουργείο μαζί με τις μονάδες του Αμυνταίου έχει προτείνει τη «Μελίτη 1» και την άδεια για την κατασκευή και της δεύτερης στην ίδια περιοχή.
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχουν πέσει και οι μονάδες της Μεγαλόπολης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ