Επενδυτικό ενδιαφέρον για «Σελόντα» και «Νηρέα»

Η επιλογή των επενδυτών

Επενδυτικό ενδιαφέρον για «Σελόντα» και «Νηρέα»

Ιδιαίτερα ισχυρό ήταν το επενδυτικό ενδιαφέρον που υπήρξε για την εξαγορά της συμμετοχής των τραπεζών στις δύο εταιρείες ιχθυοκαλλιεργειών, τη «Σελόντα» και της «Νηρεύς».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία των ενδιαφερόμενων στο αρχικό στάδιο ανέρχονται σε 40 επενδυτικά κεφάλαια . Οι δεσμευτικές προσφορές αναμένονται τέλη Νοεμβρίου, ενώ η ολοκλήρωση της πώλησης προσδιορίζεται την άνοιξη του 2018.

Υπενθυμίζεται ότι προς πώληση έχει τεθεί το 74,98% που κατέχουν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες στη «Νηρεύς» και το 79,61% που κατέχουν στη «Σελόντα».

Η πρόσκληση που έχει απευθυνθεί στους επενδυτές προβλέπει τη δυνατότητα υποβολής προσφορών για κάθε μία από τις εταιρείες ξεχωριστά ή και για τις δύο μαζί.

Στους ενδιαφερόμενους περιλαμβάνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, funds που είτε δραστηριοποιούνται ήδη στην Ελλάδα, είτε έχουν δείξει στο πρόσφατο παρελθόν ενδιαφέρον για ελληνικές εταιρείες (π.χ. για ΜΕΒΓΑΛ και «Μαρινόπουλο»), όπως η KKR, η Bain Capital, η Oaktree, offshore εταιρείες πίσω από τις οποίες φέρεται να βρίσκονται ελληνικά επενδυτικά συμφέροντα, αλλά και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών, όπως η καναδική Cooke.

Στους ενδιαφερόμενους συγκαταλέγεται, κατά τις ίδιες πληροφορίες, και η Amerra Capital Management LLC που ήδη δραστηριοποιείται στην Ελλάδα στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών, καθώς πέρυσι εξαγόρασε το 90% της εταιρείας «Ανδρομέδα» από την Global Finance (συμφερόντων Πλακόπητα).

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου 2017, η «Νηρεύς» πραγματοποίησε πωλήσεις 102 εκατ., αυξημένες κατά 6,9% σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ οι καθαρές ζημίες υποχώρησαν σε 2,6 εκατ. από 6,6 εκατ. το 2016. Η «Σελόντα» πρόκειται να ανακοινώσει αποτελέσματα α΄ εξαμήνου στις 29 Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ