Η Κανάκης μας «γλυκαίνει» και επεκτείνεται στο εξωτερικό

Το σχέδιο της εταιρείας και η συνεχιζόμενη προσπάθεια για ανάπτυξη

Η Κανάκης μας «γλυκαίνει» και επεκτείνεται στο εξωτερικό

 Βελτιωμένα οικονομικά αποτελέσματα σημείωσε η εταιρεία ειδών ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας «Στέλιος Κανάκης Α.Β.Ε.Ε»  κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ο κύκλος εργασιών της αυξήθηκε από τα 8,6 στα 9,14 εκατ. ευρώ (+6,3%), τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων βελτιώθηκαν από το 1,27 στο 1,33 εκατ. ευρώ, ενώ το καθαρό αποτέλεσμα διευρύνθηκε από τα 857 στα 921 χιλ. ευρώ (+7,5%).

Οι θετικές ταμειακές ροές είχαν ως αποτέλεσμα τα διαθέσιμα να αυξηθούν στα 8,38 εκατ. ευρώ, την ώρα που οι τραπεζικές υποχρεώσεις ήταν μηδενικές. Στις 30 Ιουνίου του 2017, τα ίδια κεφάλαια της εισηγμένης διαμορφώθηκαν στα 19,347 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας την εκτιμώμενη πορεία του δευτέρου φετινού εξαμήνου, η διοίκηση της εισηγμένης σημείωσε ότι οι πωλήσεις της εταιρείας το πρώτο εξάμηνο του έτους διαχρονικά και με βάση την σχετική ιστορικότητα καλύπτουν το 47% περίπου του ετησίου κύκλου εργασιών, καθώς το 53% του κύκλου εργασιών της εταιρείας πραγματοποιείται στην διάρκεια του δευτέρου εξαμήνου κάθε χρήσεως, με αποτέλεσμα και τα κέρδη του δευτέρου εξαμήνου να είναι μεγαλύτερα του πρώτου εξαμήνου.

Η συνεχιζόμενη προσπάθεια για ανάπτυξη των εξαγωγών στις βαλκανικές χώρες η οποία αποτυπώνεται σε πωλήσεις ύψους 447.000 ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2017 εκτιμάται από την εταιρεία ότι θα αντισταθμίσει σε ένα περιορισμένο πάντως βαθμό την όποια τυχόν μείωση της ζήτησης στο εσωτερικό της χώρας.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην εισαγωγή και προώθηση πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής, αρτοποιίας και παγωτού. Εισάγει τα εμπορεύματά της από τη Δυτική Ευρώπη και κυρίως από χώρες όπως Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Δανία και Ιταλία.

Τα προϊόντα της εταιρείαςξεκίνησαν να παράγονται σε μια μικρή βιοτεχνία στο Καματερό το 1980. Το 1988 η εταιρία αγοράσθηκε από τον όμιλο Ι. Φιλίππου. Την εποχή εκείνη η εταιρία ήταν μια μεγάλη βιοτεχνία παραγωγής φύλλου κρούστας και καταϊφιού. Στεγαζόταν σε ενοικιασμένο χώρο στο Καματερό συνολικού εμβαδού 800 m2, απασχολούσε συνολικά 80 άτομα.

Στόχος των νέων ιδιοκτητών ήταν η δημιουργία μιας μεγάλης και σύγχρονης Ελληνικής εταιρίας τροφίμων, με έμφαση στο επώνυμο προϊόν υψηλής προστιθέμενης αξίας. Για την υλοποίηση αυτού του στόχου εκπονήθηκε πενταετές επενδυτικό πρόγραμμα.

Από το 1993 η εταιρία έχει πλήρως μετεγκατασταθεί στο νέο της εργοστάσιο που βρίσκεται σε ιδιόκτητο οικόπεδο 30 στρεμμάτων στη Μαγούλα Αττικής. Το εργοστάσιο διαθέτει 11.000 m2 χώρων παραγωγής και 2.200 m2 χώρων γραφείων. Ο σχεδιασμός του έγινε με βάση τις πλέον σύγχρονες απαιτήσεις υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο των τροφίμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ