Ιδού πως θα αναγεννηθούν τα «Αστέρια της Γλυφάδας»

Η νέα επένδυση της Grivalia στην «Αθηναϊκή Ριβιέρα»

Ιδού πως θα αναγεννηθούν τα «Αστέρια της Γλυφάδας»

Η εταιρεία «Ναυσικά ΑΕ» μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα γνωστή στο ευρύ κοινό. Τα «Αστέρια Γλυφάδας» όμως είναι. Η «Ναυσικά ΑΕ» είναι η εταιρεία που έχει τη μακροχρόνια μίσθωση των «Αστεριών –το ακίνητο ανήκει στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου- και πλέον, μετά την συμφωνία που «έκλεισε» ανήκει στην Grivalia Properties. To σχέδιο είναι σαφές και συγκεκριμένο: η λειτουργία πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας η οποία θα σεβαστεί την ιστορία του χώρου και θα εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο για τη ριζική αναβάθμιση της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ ανακοίνωσε ότι η ξενοδοχειακή της πλατφόρμα Grivalia Hospitality S.A., που εδρεύει στο Λουξεμβούργο, υπέγραψε δεσμευτικό προσύμφωνο απόκτησης του 80% των μετοχών της εταιρείας Ναυσικά Α.Ε., η οποία μέσω της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος έχει τη μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου των «Αστεριών της Γλυφάδας», το οποίο ανήκει στην ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου).

Στο ακίνητο λειτουργούσε κατά το παρελθόν το φημισμένο ξενοδοχείο «Αστέρια» και στόχος της αγοράς είναι η δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχείου. Η νέα μονάδα θα είναι ένας ακόμη κρίκος στις σημαντικές επενδύσεις που σχεδιάζονται ή υλοποιούνται αυτή την περίοδο στο παραλιακό μέτωπο και οι οποίες θα αλλάξουν πλήρως τη σχέση της Αθήνας με τη θάλασσα. Σκοπός της Grivalia Hospitality και των συνεταίρων της στο έργο αυτό είναι, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, να αναβιώσουν το θρυλικό ξενοδοχείο, ανακατασκευάζοντάς το πρωτίστως με σεβασμό προς το φυσικό περιβάλλον και διαμορφώνοντάς το σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο διεθνούς εμβέλειας (με bungalows και καμπάνες) διαχειριζόμενο από ανάλογου βεληνεκούς διεθνή ξενοδοχειακή αλυσίδα στα πρότυπα των επιτυχημένων city resorts του εξωτερικού.

Η Grivalia στην ανακοίνωσή της σημειώνει ακόμη ότι με την ολοκλήρωση αυτής της σημαντικής επένδυσης, θα δημιουργηθεί μία πρότυπη ξενοδοχειακή μονάδα με σαφή αναφορά στο παρελθόν του ιστορικού ξενοδοχείου «Αστέρια», η οποία θα αναδείξει τον φυσικό πλούτο της περιοχής, θα αναβαθμίσει σημαντικά το παραλιακό μέτωπο της Αττικής και θα προσελκύει τουρισμό υψηλού επιπέδου με άμεσα οφέλη τόσο για την τοπική όσο και για την ευρύτερη οικονομία. Το τίμημα, που ανέρχεται σε 17,174 εκατ. ευρώ, κάλυψε κυρίως υποχρεώσεις του πωλητή προς δημόσιους οργανισμούς και ασφαλιστικά ταμεία. Επιπρόσθετα, η Grivalia Hospitality ανέλαβε την αποπληρωμή υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων υπέρ ιδιώτη δανειστή, συνολικού ύψους 12,325 εκατ. ευρώ.

Με την υπογραφή του προσυμφώνου συστάθηκε παρακαταθήκη του 80% των μετοχών της Ναυσικά Α.Ε. υπέρ της Grivalia Hospitality. Η υπογραφή του οριστικού συμφωνητικού μεταβίβασης των μετοχών αναμένεται στις αρχές του 2018. Ο Γεώργιος Χρυσικός, διευθύνων σύμβουλος της Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ και πρόεδρος της Grivalia Hospitality, δήλωσε ότι «κατά τους 7 τελευταίους μήνες η Grivalia Hospitality έχει ξεκινήσει την επενδυτική της δραστηριότητα και προσανατολίζεται σε στοχευμένες εξαγορές κυρίως στην Ελλάδα, με όραμα τη μεγιστοποίηση της αξίας για τους μετόχους της, τους ανθρώπους της και την κοινωνία. Στόχος της εταιρείας είναι να αναδειχτεί σύντομα σε πρωταγωνίστρια δύναμη στην εγχώρια τουριστική αγορά. Στο πλαίσιο αυτό είμαστε πολύ υπερήφανοι που η Grivalia Hospitality θα προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό της ένα ακόμη εμβληματικό ακίνητο. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μαζί με τους συνεταίρους μας ένα πραγματικό κόσμημα για την ‘’Αθηναϊκή Ριβιέρα’’, έναν διεθνή πόλο έλξης ο οποίος θα αναβαθμίσει και θα ωφελήσει πολλαπλά την ευρύτερη περιοχή της Γλυφάδας, θα δημιουργήσει περί τις 1.000 νέες θέσεις εργασίας και θα συμβάλει στην εδραίωση της Αθήνας ως all year round τουριστικού προορισμού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ