Oι εισηγμένες πανε... Λονδίνο

Τι περιμένουν να ακούσουν επιχειρηματίες και στελέχη από τους ξένους διαχειριστές

Oι εισηγμένες πανε... Λονδίνο

Το Λονδίνο θα επισκεφτούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο εισηγμένες επιχειρήσεις οι οποίες έχουν ανανεώσει το ραντεβού τους με τα μεγαλύτερα επενδυτικά σχήματα της Δυτικής Ευρώπης και των ΗΠΑ το οποίο θα διεξαχθεί 20 – 21 Σεπτεμβρίου.

Όλα δείχνουν ότι θα είναι μια εκδήλωση με αυξημένο ενδιαφέρον, ενώ η λίστα με το ενδεικτικό ενδιαφέρον των εταιριών που θα έχουν παρουσία στο Λονδίνο μέχρι στιγμής έχει 31 εγγραφές. Το αναμενόμενο είναι όσες εταιρίες θα έχουν παρουσία στο roadshow, θα φροντίσουν να έχουν επικαιροποιήσει τα στοιχεία σχετικά με την πορεία τους στο α’ εξάμηνο.

Οι διοικήσεις των ελληνικών επιχειρήσεων αναμένεται να αφιερώσουν το μεγαλύτερο μέρος των συναντήσεων τους με τα ξένα funds στην παρουσίαση των επενδυτικών τους σχεδίων τη διετία 2017 – 2018. Ταυτόχρονα αναμένεται και η αξιολόγηση του ελληνικού χρηματιστηρίου από τον οίκο FTSE, που θα γίνει κατά την διάρκεια του ελληνικού roadshow στη βρετανική πρωτεύουσα.

Σημαντικό ρόλο στις συζητήσεις αναμένεται να διαδραματίσει και η ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου που αφορά τα «κόκκινα» δάνεια, στοιχείο το οποίο αναμένεται να βοηθήσει πολύ τους ισολογισμούς των πιστωτικών ιδρυμάτων, ενώ συγχρόνως θα επιτρέψει στις τράπεζες να λειτουργήσουν με στόχο την απελευθέρωση ρευστότητας στην αγορά και τη χρηματοδότηση υγιών επενδυτικών σχεδίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ