Πτώχευσε η «Hondos Center Πολυκαταστήματα»

Νέο κανόνι στην αγορά - Ποια καταστήματα αφορά

Πτώχευσε η «Hondos Center Πολυκαταστήματα»

Σε καθεστώς πτώχευσης τέθηκε και επίσημα η Hondos Center Πολυκαταστήματα, η εταιρεία του που λειτουργούσε τα πολυκαταστήματα με το σήμα της γνωστής αλυσίδας στη Ιπποκράτους, την Πατησίων και τη Νέα Ιωνία.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν προκαλεί έκπληξη στην αγορά, καθώς, εδώ και πολλά χρόνια, η εταιρεία - που δεν σχετίζεται, επιχειρηματικά, με την αλυσίδα καταστημάτων Hondos Center - βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο τα ακίνητά της έχουν οδηγηθεί, στο παρελθόν, σε πλειστηριασμό ενώ έχει υπέρογκα χρέη προς το Δημόσιο, τους εργαζομένους της και προμηθευτές.

Βάσεις της απόφασης πτώχευσης στις 5 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών η συνέλευση εικαζόμενων πιστωτών, προκειμένου να διαπιστωθεί το συνολικό μέγεθος των οικονομικών απαιτήσεων που υπάρχουν έναντι της εταιρείας.

Οι αδερφοί Χόντοι

Τα πέντε αδέρφια Νίκος, Γιώργος, Κώστας, Γιάννης, Αργύρης Χόντος ξεκίνησαν μαζί και δημιούργησαν ένα από τους πλέον επιτυχημένους Ομίλους της αγοράς.

Οι διαφωνίες όμως με τον Γιώργο Χόντο οδήγησαν το 2004 σε διαχωρισμό των εταιρειών και ο Γιώργςο Χόντος κράτησε τα τρία ακταστήματα σε Πατησίων , Ν. Ιωνία και Ιπποκράτους στη δική του εταιρεία Hondos Palace Πολυκαταστήματα τα οποία σήμερα ελέγχει ο Γ.Χόντος μαζί με την κ. Ελένη Χόντου και τον κ. Στέφανο Κωστούλα.

Η αλυσίδα Hondos Center και πλέον έχει περιορίσει σημαντικά τα εμπορικά της σημεία πανελλαδικά σε 36 από 80 που έλεγχε το 2009. Τα καταστήματα ελέγχονται από διαφορετικές εταιρείες, κάθε μία εκ των οποίων ελέγχεται από έναν αδελφό Χόντο. Σήμερα ο Νίκος Χόντος εμφανίζεται να του ανήκουν τα πολυκαταστήματα της Ομονοίας, της Γλυφάδας, του Κολωνακίου, τη Καλλιθέας και της Θεσσαλονίκης (Πυλαία). Αντίστοιχα ο Κώστας Χόντος ελέγχει τα καταστήματα Χαλανδρίου, Αγ. Παρασκευής και δύο στο Πειραιά.

Ο Αργύρης διαχειρίζεται τα καταστήματα στο Παγκράτι, στην Κηφισιά, στην Ερμού και στο Μαρούσι κι ο Γιώργος ελέγχει τα σημεία στην Ιπποκράτους, στην Πατησίων και στη Ν. Ιωνία, μέσω της Hondos Palace Πολυκαταστήματα.

Στο δίκτυο της αλυσίδας περιλαμβάνονται και κάποια καταστήματα franchising, τα οποία ελέγχονται από πολυμετοχικό σχήμα που απαρτίζεται και πάλι από τους αδελφούς Χόντου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ