Στο «σφυρί» και οι Havaianas

 Όλο το παρασκήνιο για το βραζιλιάνικο σκάνδαλο

Στο «σφυρί» και οι Havaianas

Μπλεγμένες στο τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει τη Βραζιλία, βρέθηκαν οι σαγιονάρες Havaianas. Το διάσημο brand, που πουλά 200 εκατ. ζευγάρια σαγιονάρες το χρόνο, ανήκε στην οικογένεια Batista, αλλά πουλήθηκε για να πληρωθούν τα μεγάλα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στους δισεκατομμυριούχους Βραζιλιάνους επιχειρηματίες. 

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, ηJ&Fgroupπούλησε τηνHavaianasσε κοινοπραξία βραζιλιάνικων τραπεζών αντί 1,1 δισ. δολαρίων. Η εταιρείαJ&Fgroup, η οποία διαχειρίζεται την περιουσία της οικογένειαςBatista, καλείται να πληρώσει πρόστιμο 3,2 δισ. δολαρίων, έπειτα από την αποκάλυψη ότι οι ιδιοκτήτες της δωροδόκησαν τα τελευταία χρόνια σχεδόν 1.900 πολιτικά πρόσωπα. Το σκάνδαλο, που έφτασε έως τους πρώην προέδρουςLuizInacioLuladaSilvaκαιDilmaRousseff, συγκλονίζει τη Βραζιλία.

Το τίμημα της πώλησης τωνHavaianasθα χρησιμοποιηθεί για την πληρωμή του προστίμου και πλέον, ο έλεγχος τουbrandθα περάσει στις τράπεζεςCambuhyInvestimentos,ItaúsaInvestimentosκαιBrasilWarrant.

ΟιHavaianasγνωρίζουν μεγάλη επιτυχία στη Βραζιλία (όπου το όνομά τους είναι συνώνυμο της σαγιονάρας), αλλά και σε όλο τον κόσμο. Τα έντονα χρώματά τους μεταφέρουν τοlifestyleτων διάσημων παραλιών της Βραζιλίας ανά τον πλανήτη και γοητεύουνcelebritiesόπως ηMileyCyrus, ηJenniferAniston, ηSelenaGomezκαι ηSienna.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ