Ο όμιλος Quest και ο «κρυμμένος θησαυρός» των POS

Ποια επαγγέλματα πρέπει να έχουν τερματικά από αύριο

Ο όμιλος Quest και ο «κρυμμένος θησαυρός» των POS

Τα 200.000 εγκατεστημένα τερματικά POS ξεπέρασε το δίκτυο της Cardlink, θυγατρικής του ομίλου Quest, στην ελληνική αγορά, σημειώνοντας αύξηση κατά 250% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2015. Όπως σημειώνει η εταιρεία, διαχειρίζεται το μεγαλύτερο δίκτυο για συναλλαγές με κάρτες στην Ελλάδα και κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών έχει εγκαταστήσει και ενεργοποιήσει στο δίκτυό της περισσότερα από 120.000 νέα τερματικά POS.

 

 

Αναφορικά με την πορεία της αγοράς και τις συνήθειες των Ελλήνων καταναλωτών, ο Αντίγονος Παπαδόπουλος, εμπορικός διευθυντής της Cardlink, μέλος του ομίλου Quest, τονίζει πως για τους Έλληνες καταναλωτές οι ηλεκτρονικές συναλλαγές γίνονται σταδιακά συνήθεια, καθώς -όπως φαίνεται και από τα στοιχεία της εταιρείας, το πλήθος των συναλλαγών αυξάνεται με ρυθμούς της τάξης του 70% σε ετήσια βάση. Ως αποτέλεσμα, η Ελλάδα από οκτώ συναλλαγές ανά κάτοικο κατά έτος έχει φτάσει περίπου τις 45, με περαιτέρω περιθώρια ανάπτυξης για να πλησιάσει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, «το τελευταίο χρονικό διάστημα παρουσιάζεται σημαντικότατη ζήτηση για τερματικά POS και όσο πλησιάζουμε προς την πρώτη προθεσμία του ν. 4446/2016, τα καθημερινά αιτήματα αυξάνονται ολοένα και περισσότερο. H Cardlink σχεδιάζει και εφαρμόζει λύσεις και προϊόντα που στοχεύουν στην άμεση εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων και τη συνολική κάλυψη των αναγκών τους».

Σύμφωνα με το νέο νομικό πλαίσιο, οι επιχειρηματικοί κλάδοι που θα πρέπει να εγκαταστήσει συσκευές POS από την 1η Ιουλίου, υποχρεωτικά είναι οι εξής:

-Ηλεκτρισμός και φυσικό αέριο, καύσιμα κίνησης

-Υδροδότηση

-Ηλεκτρικές, υδραυλικές και κλιματιστικές εγκαταστάσεις

-Πώληση, συντήρηση και επισκευή αυτοκινήτων και άλλων οχημάτων καθώς και των ανταλλακτικών τους

-Μανάβικα, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι και ζαχαροπλαστεία, κάβες και καπνοπωλεία

-Λιανικό εμπόριο σχεδόν κάθε είδους (υπολογιστές, ηλεκτρονικά είδη, ηλεκτρικές συσκευές, σιδηρικά, έπιπλα, βιβλία, αθλητικός εξοπλισμός, παιχνίδια, ρούχα, υποδήματα, καλλυντικά)

-Επισκευές μηχανολογικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού

-Τηλεπικοινωνίες (υπηρεσίες και εξοπλισμός)

-Υγεία (γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακεία, νοσοκομεία αλλά και κτηνίατροι)

-Δικηγόροι, μηχανικοί, λογιστές και φοροτεχνικοί

-Εκπαίδευση κάθε είδους και βαθμίδας, από βρεφονηπιακούς έως μεταδευτεροβάθμια, τεχνική και επαγγελματική, ακόμη και σχολές οδηγών

-Τυχερά παιχνίδια

-Ενοικιάσεις οχημάτων, αλλά και βίντεοκλαμπ, είδη αναψυχής

-Ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταξιδιωτικά γραφεία κάθε είδους

-Εστιατόρια, μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ