Επενδυτικό πακέτο 700 εκατ. ευρώ ετοιμάζει ο ΟΤΕ - Τι περιλαμβάνει

Ο Όμιλος εισέρχεται σε μια νέα φάση ανάπτυξης

Επενδυτικό πακέτο 700 εκατ. ευρώ ετοιμάζει ο ΟΤΕ - Τι περιλαμβάνει

Νέες επενδύσεις συνολικού ύψους 700 εκατ. ευρώ εντός του τρέχοντος έτους ετοιμάζει πυρετωδώς ο ΟΤΕ, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξης τηλεπικοινωνιακών υποδομών νέας γενιάς.

 


Σύμφωνα με τον πρόεδρος του ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ, φέτος η εταιρεία ανεβάζει τον πήχη, επενδύει περισσότερα αλλά και στοχεύει την ανάπτυξη, αναζητώντας και νέες πηγές εσόδων.
Η γενική συνέλευση αποφάσισε την επέκταση του σκοπού της εταιρείας στις υπηρεσίες Big Data Analysis, ηλεκτρονικό χρήμα, υπηρεσίες πληρωμής και παροχή ασφαλιστικών υπηρεσιών. Στρατηγικές της, πλέον, δεν είναι η βιωσιμότητα και η ανάσχεση των απωλειών, αλλά η ανάπτυξη, αξιοποιώντας τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα, για να μπουν οι βάσεις για την ενίσχυση των οικονομικών και τν εμπορικών της επιδόσεων, όπως αναφέρθηκε στην συνέλευση.

Για το 2017, ο ΟΤΕ βάζει τρεις βασικούς στόχους: επενδύσεις, ενίσχυση της θέσης της Cosmote και στροφή στην καινοτομία, για να δημιουργήσει μεσοπρόθεσμα νέες πηγές εσόδων.

Οπως ξεκίνησε με τη συνδρομητική τηλεόραση και τις υπηρεσίες ICT, από το 2017 δίνει έμφαση σε μεγάλα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού του Δημοσίου καθώς και σε υπηρεσίες που απευθύνονται σε κάθετους κλάδους της οικονομίας, όπως η Υγεία, ο Τουρισμός, η Ναυτιλία και η Ενέργεια. Οσον αφορά την τηλεόραση, διαθέτει ήδη 500.000 πελάτες και στοχεύει να συνεχίσει να εμπλουτίζει το περιεχόμενο το οποίο προσφέρει.

Ο ΟΤΕ έχει επενδύσει πάνω από 2 δισ. ευρώ τα τελευταία έξι χρόνια και έχει δεσμευτεί να επενδύσει επιπλέον 1,5 δισ. ευρώ έως το 2020, κυρίως για τη δημιουργία δικτύων οπτικών ινών και 4G/4G+, που θα διασφαλίσουν για τους πελάτες και τη χώρα την πρόσβαση στη νέα ψηφιακή εποχή.

Η καλή πορεία του 2016, με τα έσοδα του ομίλου να ανέρχονται σε 4 δισ. ευρώ περίπου, καθώς και η περαιτέρω μείωση του καθαρού δανεισμού στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 20 ετών έφεραν και την αύξηση του μερίσματος. Η γενική συνέλευση αποφάσισε 60% αύξηση του μερίσματος ανά μετοχή (0,16 ευρώ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ