Πωλήθηκε το Λητώ στη Χώρα της Μυκόνου- Δείτε πόσο

Πωλήθηκε το Λητώ στη Χώρα της Μυκόνου- Δείτε πόσο
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δημοπρασία για την πώληση του ξενοδοχείου Λητώ στη Χώρα Μυκόνου, όπως ανακοίνωσε χθες το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Η εταιρεία «Αστέρας 2020» προσέφερε το ποσό των 16,901 εκατ. ευρώ, το οποίο είναι 69% υψηλότερο σε σχέση με την τιμή έναρξης της δημοπρασίας που ήταν στα 10 εκατ. ευρώ, ενώ η προσφορά ήταν σημαντικά υψηλότερη και από την αποτίμηση που είχε το ξενοδοχείο.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.e-publicrealestate.gr.

Το ξενοδοχείο Λητώ, αν και έχει χτιστεί το 1952 από τον ΕΟΤ, έχει μοναδική και ιδιαίτερη αξία, καθώς βρίσκεται σε περίοπτη θέση στο κέντρο της πόλης της Μυκόνου. Απέχει μόλις λίγα λεπτά από το αεροδρόμιο και τον νέο λιμένα του νησιού. Επίσης θεωρείται από τα μεγαλύτερα οικήματα που έχουν κατασκευαστεί στο νησί, με την υλοποιημένη συνολική δόμηση να ανέρχεται σε περίπου 2 χιλιάδες τ.μ. μέσα σε οικόπεδο έκτασης 3,6 χιλιάδων τ.μ. Διαθέτει 25 δωμάτια και 48 κλίνες.

Η ξενοδοχειακή μονάδα διαθέτει από το 2009 το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας του ΕΟΤ, βάσει του οποίου κατατάσσεται στα ξενοδοχεία κλασικού τύπου, κατηγορίας 4 αστέρων. Σήμερα, η μονάδα είναι μισθωμένη και η σύμβαση μίσθωσης διαρκεί έως το 2028. Το ετήσιο μίσθωμα ανέρχεται σε 200.000 ευρώ, το οποίο από το 2018 και μετά θα ανέλθει σε 250.000 ευρώ.Το ΤΑΙΠΕΔ πούλησε μαζί με το ακίνητο και τη σχετική σύμβαση μίσθωσης.

Σύμφωνα με την παράταση της μίσθωσης, η οποία έγινε από την ΕΤΑΔ Α.Ε. το 2009, ο μισθωτής έχει αναλάβει την υποχρέωση να εκτελέσει εργασίες ανακαίνισης, ύψους 3 εκατ. ευρώ. Ωστόσο είναι η θέση και η τοποθεσία του ακινήτου που το καθιστά μοναδικό περιουσιακό στοιχείο, όχι στην Ελλάδα, αλλά πιθανώς στον πλανήτη. Γι’ αυτό παράγοντες της τουριστικής αγοράς χαρακτήρισαν το συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο ως τρόπαιο (trophy asset) στον χώρο του real estate. Και καθώς η τουριστική κίνηση στο νησί αυξάνεται, δικαίως ενδιαφέρθηκαν πάνω από 50 διαφορετικά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Αξιολόγηση