Τέλος στη συγχώνευση αξίας 150 δισ. Pfizer -Allergan

Τέλος στη συγχώνευση αξίας 150 δισ. Pfizer -Allergan
Η Pfizer αποφάσισε να τερματίσει την συγχώνευση που είχε συμφωνηθεί με την Allergan, αξίας 150 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει την υπόθεση και την οποία επικαλείται το Bloomberg.

Η απόφαση σηματοδοτεί το τέλος της μεγαλύτερης εξαγοράς στην ιστορία του τομέα της ιατρικής φροντίδας, καθώς η Ουάσινγκτον υιοθετεί σκληρότερα μέτρα για τις εταιρίες που μεταφέρονται σε χώρες με ηπιότερη φορολογία.

Η Pfizer θα χρειαστεί να πληρώσει το ποσό των 400 εκατ. δολαρίων στην Allergan για έξοδα που σχετίζονται με τη συμφωνία, ανέφερε η πηγή. Η Allergan, η οποία λειτουργεί από το Νιου Τζέρζι αλλά έχει έδρα το Δουβλίνο, συμφώνησε το περασμένο έτος να συγχωνευτεί με την Pfizer με μια συναλλαγή που θα πρόσφερε στην εταιρία με έδρα την Νέα Υόρκη μια νέα διεύθυνση και χαμηλότερη φορολογία.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι η απόφαση αυτή αντανακλά μια νίκη για τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, του οποίου η διακυβέρνηση πρότεινε τη Δευτέρα σκληρότερους από το αναμενόμενο νέους κανόνες που καθιστούν δυσκολότερη την οριστικοποίηση συμφωνιών που επιτρέπουν στις εταιρίες να μεταφέρονται σε περιοχές με ηπιότερους φόρους, όπως η συμφωνία των Pfizer και Allergan.

Η συμφωνία αυτή θα επέτρεπε τη μεταφορά της νέας εταιρίας στην Ιρλανδία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ