Τσιρώνης: Δεν έχει τίποτα να φοβηθεί καμία εταιρεία η οποία σέβεται το νόμο

Τσιρώνης: Δεν έχει τίποτα να φοβηθεί καμία εταιρεία η οποία σέβεται το νόμο
Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, σχολιάζοντας την απόφαση της εταιρίας Eldorado Gold να αναστείλει μέρος των εργασιών της στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική επεσήμανε ότι δεν έχει τίποτα να φοβηθεί καμία εταιρεία η οποία σέβεται το νόμο, τους περιβαλλοντικούς όρους και το δημόσιο συμφέρον.

Ο κ. Τσιρώνης έκανε λόγο για δικαίωση του κόμματός του, καθώς, όπως είπε, «το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέδειξε ότι κακώς η Eldorado Gold πήρε τον χώρο χωρίς να πληρώσει τα 14,5 εκατομμύρια, που όφειλε να δώσει».

«Νομίζω ότι αυτή είναι η βασική αιτία που η εταιρία αυτή τη στιγμή φεύγει και η μετοχή της κατέρρευσε. Όλες οι άλλες αιτιάσεις ότι υπήρχαν καθυστερήσεις, δεν δίνονταν άδειες κ.λπ. είναι προφάσεις εν αμαρτίαις», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός από τα γραφεία των Οικολόγων Πράσινων.

Τόνισε δε ότι η εταιρεία θα μπορούσε να προσφύγει στη δικαιοσύνη εάν διαπίστωνε ότι έχει αδικηθεί. «Αντίστροφα, ήμασταν ιδιαίτερα ανεκτικοί καθώς η εταιρία δεν εφάρμοσε, ως όφειλε, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015, τη μέθοδο ακαριαίας τήξης, που ήταν συμβατική της υποχρέωση και την οποία ακόμα δεν έχει υλοποιήσει», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Περιβάλλοντος.

Ο κ. Τσιρώνης καταλόγισε στην εταιρεία ότι «κρατά ομήρους τους εργαζόμενους και έκανε λόγο για ηθελημένη παρέκκλιση των όρων και της ελληνικής νομοθεσίας, σημειώνοντας ότι «εάν η εταιρεία δούλευε με τους όρους που είχε η ίδια θέσει, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ