Κολοσσός τεχνολογίας δίνει τα χέρια με αυτοκινητοβιομηχανία

Κολοσσός τεχνολογίας δίνει τα χέρια με αυτοκινητοβιομηχανία
Η Google προωθεί την ιδέα για την κατασκευή των αυτοοδηγούμενων οχημάτων της. Με ποια αυτοκινητοβιομηχανία θα συνάψει συμφωνία για να ολοκληρωθεί έργο της;

Η Google βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Ford Motor, για μια συνεργασία που θα οδηγήσει στην κατασκευή των αυτοοδηγούμενων οχημάτων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Automotive News που επικαλείται το Reuters, σε περίπτωση που ο κατασκευή των αυτοοδηγούμενων οχημάτων της τεχνολογικής εταιρίας οριστικοποιηθεί, η συμφωνία θα πραγματοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Αν και εκπρόσωπος της Google δε σχολίασε τις εικασίες για συγκεκριμένη συμφωνία, στελέχη της εταιρίας επιβεβαίωσαν πως η εταιρία συζητά με αυτοκινητοβιομηχανίες. Νωρίτερα φέτος ο κολοσσός της τεχνολογίας άρχισε να συζητά με τις περισσότερες από τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου, ενώ συγκέντρωσε μια ομάδα παραδοσιακών και μη συμβατικών προμηθευτών ώστε να επιταχύνει τις διαδικασίες και να φέρει τα οχήματά της στην αγορά μέχρι το 2020.

Στο μεταξύ, τον Ιούνιο η Google ξεκίνησε δοκιμές μικρών πρωτότυπων αυτοκινήτων δικού της σχεδιασμού, σε δημόσιους δρόμους στην Mountain View της Καλιφόρνια και στο Austin.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ