Οι επιχειρηματίες που πήγαν Λονδίνο για να παρακάμψουν τα capital controls

Οι επιχειρηματίες που πήγαν Λονδίνο για να παρακάμψουν τα capital controls
Μια ενδιαφέρουσα τραπεζο-επιχειρηματική «μάζωξη» μαθαίνω ότι έγινες πριν 3 μέρες στο Λονδίνο, με διοργανωτή την Eurobank Private Bank Luxembourg.

Ο σκοπός δεν ήταν άλλος από το να ενημερώσει τους παρευρισκόμενους, υφιστάμενους και υποψήφιους πελάτες, πώς θα κάνουν τη… ζωή τους ευκολότερη σε επίπεδο διακίνησης κεφαλαίων, επιλέγοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει η τράπεζα στην αλλοδαπή.

Αντιλαμβάνεστε ότι λόγω των capital controls που ισχύουν στη χώρα μας από τον περασμένο Ιούνιο και έχουν δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα σε αρκετές εισαγωγικές κυρίως εταιρίες, πολλοί επιχειρηματίες, και δικαιολογημένα πρέπει να προσθέσουμε, αναζητούν τρόπους έτσι ώστε να ξεπεράσουν τον συγκεκριμένο σκόπελο, αφού πέντε μήνες μετά διαπιστώνουν ότι το κόστος και οι επιπτώσεις στην λειτουργική τους δραστηριότητα είναι ιδιαίτερα μεγάλα.

Μάλιστα για επιχειρήσεις που διατηρούν θυγατρικές ή έχουν δραστηριότητες και εκτός Ελλάδας τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα και προφανώς η Eurobank αυτό επιδιώκει να εκμεταλλευτεί. Μαθαίνουμε λοιπόν ότι σε αυτήν την ενημέρωση παρευρέθηκαν αρκετοί γνωστοί Ελληνες επιχειρηματίες, όπως οι Γιώργος Φειδάκης της εισηγμένης F.G. Europe, πατήρ και υιός Μπιθαράς, της αλυσίδας ενδυμάτων BSB, αλλά και ο Θ. Κυριακού του Ομίλου Ant1.

ΠΗΓΗ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΦΟΡΕΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ