Ο πόλεμος των 500 εκατ. ευρώ ανάμεσα σε Samsung και Apple- Όλες οι πληροφορίες

Ο πόλεμος των 500 εκατ. ευρώ ανάμεσα σε Samsung και Apple- Όλες οι πληροφορίες
Η Apple κατέφυγε στη δικαστική οδό για να λάβει την αποζημίωση της. Αυτή η ιστορία βέβαια δεν είναι καινούργια αφού η Apple ξεκίνησε τις μηνύσεις πριν από πέντε χρόνια. Γιατί μηνύει την Samsung;

548 εκατ. δολάρια θα κλειθεί να πληρώσει ηSamsung για τις πατέντες που παραβίασε, όπως η ίδια δήλωσεσε κοινή ανακοίνωση με την Apple, μέχρι τις 14 Δεκέμβρη.

Χρειάστηκαν πέντε χρόνια δικαστηρίων, αγωγών και προσφυγών για να καταφέρει η Apple να φτάσει στην τελική ετυμηγορία και να μπορέσει να εισπράξει έστω αυτά τα 548 εκατομμύρια δολάρια, μιας και η όλη υπόθεση έχει περάσει από σαράντα κύματα, με χαρακτηριστικό το 2012 όπου η Apple ζήτησε 2.5 δις δολάρια για ζημιές και τελικά το ποσό έφτασε λίγο πάνω από το 1 δις δολάρια. Η Samsung κατέθεσε προσφυγές επι προσφυγών για να μειωθεί το συγκεκριμένο ποσό αρχικά στα 930 εκατομμύρια και τελικά να φτάσει στα 548 εκατομμύρια δολάρια τα οποία θα πρέπει να καταβάλει η Samsung.

Υπάρχει όμως η δυνατότητα για τη Samsung να προβάλλει νέα στοιχεία και να διατηρήσει τα δικαιώματά της έτσι ώστε να ζητήσει τα χρήματα πίσω από την Apple σε μελλοντικές δίκες. Η Apple πάντως συνεχίζει να αμφισβητεί ότι η Samsung έχει πλέον το παραμικρό δικαίωμα και πως δεν υπάρχει γυρισμός.

Επίσης, η Samsung αναμένεται να ζητήσει από το ανώτατο δικαστήριο στις Η.Π.Α να διερευνήσει εκ νέου την υπόθεση αυτή και αν κάτι τέτοιο γίνει δεκτό, τότε δεν αποκλείεται να έχουμε νέο γύρω δικαστικών διαμαχών με την τελική έκβασή τους να παραμένει άγνωστη τόσο για το αποτέλεσμα όσο και για τη διάρκεια όλης αυτής της διαμάχης για τις πατέντες της Apple.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ