Κολοσσοί της γεωργίας δίνουν τα χέρια - Τα πιθανά σενάρια

Κολοσσοί της γεωργίας δίνουν τα χέρια - Τα πιθανά σενάρια
Την ένωση τους επιδιώκουν δύο από τις μεγαλύτερες εταιρίες γεωργικών προϊόντων στον κόσμο, καθώς τρία χρόνια μειούμενων τιμών έχουν πιέσει τα κέρδη.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, αυτή μπορεί να είναι η μεγαλύτερη αναδιοργάνωση της βιομηχανίας εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία.

Η Syngenta συζητά με τη DuPont μία πιθανή συνεργασία με το γεωργικό τμήμα της δεύτερης, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Wall Street Journal.

Επιπλέον, η DuPont συζητά ξεχωριστά την πιθανότητα μίας εναλλακτικής συμφωνίας με τη Dow Chemical, η οποία εξετάζει την πώληση της μονάδας της σπόρων και φυτοφαρμάκων.

Όπως αναφέρουν οι πηγές, οι συζητήσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και οι συμφωνίες μπορεί να μην ολοκληρωθούν. Ωστόσο οι διαπραγματεύσεις έχουν σχετικά ενταθεί από τη στιγμή που η Monsanto παραιτήθηκε τον Αύγουστο από την προσπάθειά της να αποκτήσει τη Syngenta για 46 δισ. δολάρια, αφού η δεύτερη απέρριψε την προσφορά.

Όπως τονίζει το δημοσίευμα, αυτή η συμφωνία θα μπορούσε να έχει δημιουργήσει το μεγαλύτερο προμηθευτή σπόρων και φυτοφαρμάκων στον κόσμο αλλά η Monsanto μπορεί τώρα να έρθει αντιμέτωπη με την απειλή μεγαλύτερων ανταγωνιστών, σε περίπτωση που οι αντίπαλοί της καταλήξουν σε συμφωνίες ενώ εκείνη όχι, τονίζουν οι αναλυτές.

«Όλοι μιλούν με όλους», επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Dow Chemical, Andrew Liveris , σε συνέντευξη τύπου τον περασμένο μήνα, όταν η εταιρία του ανακοίνωσε πως εξετάζει πιθανότητες συμφωνιών για το τμήμα της γεωργικών προϊόντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ