Οι καλύτερες χώρες για ίδρυση και λειτουργία επιχειρήσεων - Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Οι καλύτερες χώρες για ίδρυση και λειτουργία επιχειρήσεων - Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα
Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα και όπως τις παρουσίασε το Business Insider, αυτές είναι οι 18 καλύτερες χώρες για τις επιχειρήσεις.

Στην νέα λίστα βλέπουμε πολλές ανακατατάξεις, με την Σιγκαπούρη να παραμένει σταθερά στην πρώτη θέση.

Η Ελλάδα υποχώρησε κατά δύο ακόμα θέσεις και βρίσκεται πλέον στην 60η, σε ό,τι αφορά την ευκολία ίδρυσης και λειτουργίας των επιχειρήσεων.

18. Μαλαισία (αμετάβλητη θέση): Είναι μία από τις πιο φιλικές προς τις επιχειρήσεις χώρες, ξεπερνώντας πολλές ανεπτυγμένες οικονομίες.


17. Ιρλανδία (από 13η): Εχει υποχωρήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια. Το 2011 ήταν στην 9η θέση.


16. Εσθονία (αμετάβλητη θέση): Βρίσκεται ψηλότερα από τις βαλτικές χώρες. Είναι μία από τις εννιά ευρωπαϊκές της λίστας.


15. Γερμανία (από 14η): Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης έχει κάνει αρκετή πρόοδο από το 2011, όταν βρισκόταν στην 22η θέση. Τώρα είναι δεύτερη ανάμεσα στις χώρες της ευρωζώνης.


14. Καναδάς (από 16η): Βελτιώθηκε φέτος, αλλά έχει έδαφος να καλύψει ακόμη σε σύγκριση με την 7η θέση στην οποία βρισκόταν πριν από πέντε χρόνια.


13. Αυστραλία (από 10η): Παρά τη σχετική πτώση φέτος, παραμένει στη δεύτερη καλύτερη θέση σε ολόκληρο το νότιο ημισφαίριο.


12. ΠΓΔΜ (από 30η): Πέρα από το γεγονός ότι είναι μία από τις φτωχότερες χώρες που βρίσκονται στις ψηλότερες θέσεις της λίστας, έχει κάνει τεράστια άνοδο από την 38η θέση που βρισκόταν πριν από 5 χρόνια.


11. Ταϊβάν (από 19η): Μία ακόμη εντυπωσιακή άνοδος. Οχι μόνο ανέβηκε 8 «σκαλοπάτια» φέτος, αλλά το 2011 ήταν μόλις στην 33η θέση.


10. Φινλανδία (από 9η): Παρά τη μικρή πτώση, η χώρα έχει κάνει άνοδο τα τελευταία 5 χρόνια, «σκαρφαλώνοντας» από τη 13η θέση.


9. Νορβηγία (από 6η): Παραμένει στην πρώτη δεκάδα, παρά τη μικρή υποχώρηση. Είναι «μόλις» η 3η σκανδιναβική χώρα, δείχνοντας πόσο καλά λειτουργεί αυτός ο τομέας στη συγκεκριμένη περιοχή.


8. Σουηδία (από 11η): Η άνοδός της την κάνει την τρίτη πιο φιλική προς τις επιχειρήσεις χώρα της Ευρώπης.


7. ΗΠΑ (αμετάβλητη θέση): Η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου κατέχει ακόμη σχετικά υψηλή θέση, παρότι υποχώρησε σε σύγκριση με τα προ πενταετίας δεδομένα, όταν βρισκόταν στην 5η.


6. Μ. Βρετανία (από 8η): Το μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο της Ευρώπης, έκανε μειώσεις στους επιχειρηματικούς φόρους και αυτό το αναγνώρισε η Παγκόσμια τράπεζα.


5. Χονγκ Κονγκ (από 3η): Εχει υποχωρήσει τα τελευταία χρόνια, ελαφρώς. Το 2011 μοιραζόταν την πρώτη θέση με τη Σιγκαπούρη.


4. Νότια Κορέα (από 5η): Τα τελευταία χρόνια έχει διαμορφώσει πιο φιλικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις και έτσι μέσα σε μία πενταετία σκαρφάλωσε αισθητά από τη 16η θέση που βρισκόταν.


3. Δανία (από 4η): Είναι στην κορυφή σε ότι αφορά τις ευρωπαϊκές χώρες.


2. Ν. Ζηλανδία (αμετάβλητη θέση): Αυτή η μικρή οικονομία έχει εξελιχθεί σε μοντέλο σε ό,τι αφορά την προσέγγιση που έχει στις start-up επιχειρήσεις.


1. Σιγκαπούρη (αμετάβλητη θέση): Μετά από μία εντυπωσιακή περίοδο ανάπτυξης κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα, βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης για 10 συνεχή χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ