«Βόμβα» στον τουρισμό: Ποια αεροπορική αναστέλλει προσωρινά τις εργασίες της

«Βόμβα» στον τουρισμό: Ποια αεροπορική αναστέλλει προσωρινά τις εργασίες της
Μετά τη SkyGreece μια ακόμη αεροπορική εταιρία διακόπτει αιφνίδια τη λειτουργία της για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο λόγος για την Minoan Air που όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, η εταιρία αποφάσισε να αναστείλει τις δραστηριότητές της για μικρό διάστημα ώστε να της δοθεί χρόνος για επαναπροσδιορισμό των στόχων της.

Σημειώνεται ότι η Minoan Air άρχισε τις εμπορικές της πτήσεις την 1η Ιουνίου 2012 εκμεταλλευόμενη ένα σμήνος τριών ελικοστροβίλων αεροσκαφών Fokker 50 θέσεων.

Η επιχειρησιακή βάση της εταιρίας είναι στο Ηράκλειο της Κρήτης, εκτελεί τακτικά δρομολόγια προς την Ρόδο, Κω, Μυτιλήνη και Σαντορίνη και παράλληλα επιχειρούσε σε αγορές του εξωτερικού.

Το καλοκαίρι του 2012 εκτέλεσε 270 εσωτερικά δρομολόγια στην Ισπανία, από τον Οκτώβριο του ιδίου έτους μέχρι τον Ιούνιο εξυπηρέτησε 850 εσωτερικές πτήσεις στην Σουηδία, τον Μάρτιο του 2013 ξεκίνησε δρομολόγια από την Οξφόρδη προς το Δουβλίνο και το Εδιμβούργο, όπου μέχρι τον Ιούλιο μετέφερε 5.500 επιβάτες και από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούλιο η εταιρεία επιχειρούσε από το Λουγκάνο της Ελβετίας προς την Ρώμη και την Βιέννη.

Η Minoan Air, κατά το πρώτο δωδεκάμηνο λειτουργίας της εκτέλεσε πλέον των τριών χιλιάδων πτήσεων μεταφέροντας 70.000 επιβάτες, ωστόσο το αρνητικό οικονομικό κλίμα που βιώνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια οδήγησε την εταιρία σε προσωρινό «λουκέτο».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Αγαπητοί Φίλοι,

Με την ουσιαστική λήξη της φετινής θερινής περιόδου, θα θέλαμε εκ μέρους των Μινωικών Αερογραμμών να σας ευχαριστήσουμε όλους και τον καθένα ξεχωριστά για την συνεχή υποστήριξη της εταιρείας μας.

Η 5ετης οικονομική κρίση που βιώνει η πατρίδα μας έχει όπως όλοι γνωρίζετε σοβαρές επιπτώσεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας και οι αερομεταφορές και ο τουρισμός γενικότερα δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση για μας.

Με σκοπό να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την νέα αυτή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, η εταιρεία μας αποφάσισε να αναστείλει τις δραστηριότητές της για μικρό διάστημα ώστε να της δοθεί χρόνος για επαναπροσδιορισμό των στόχων μας σύμφωνα με την εταιρική μας φιλοσοφία.

Σύντομα θα είμαστε σε θέση να σας ενημερώσουμε με λεπτομέρειες για τον νέο μας επιχειρησιακό σχεδιασμό.

Με εκτίμηση

Το ΔΣ των Μινωικών Αερογραμμών

Αξιολόγηση