ΓΣΕΒΕΕ: Να τερματιστούν οι πολιτικές της λιτότητας στην Ελλάδα

ΓΣΕΒΕΕ: Να τερματιστούν οι πολιτικές της λιτότητας στην Ελλάδα
Να τερματιστούν οι πολιτικές της λιτότητας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ζήτησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, μιλώντας σήμερα στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια της τελετής ανάληψης των καθηκόντων του νέου Προέδρου της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ), Γιώργου Ντάση.

Ο κ. Καββαθάς χαιρέτισε την ανάληψη της προεδρίας του προερχόμενου από τη ΓΣΕΕ, κ. Ντάση, τονίζοντας ότι έχει έντονο αγωνιστικό και ευρωπαϊκό στίγμα ότι εκλέχθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών οργανώσεων που συμμετέχουν στην ΕΟΚΕ. Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ επισήμανε ότι είναι σημαντικός ο ρόλος της ΕΟΚΕ για να δοθεί ένας προοδευτικός προσανατολισμός στα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο η χώρα μας όσο και συνολικά η Ευρώπη.

Ανέφερε ως χαρακτηριστικά παραδείγματα τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής, την αντιμετώπιση με αποτελεσματικό, δίκαιο και ανθρώπινο τρόπο της προσφυγικής ροής και την ανάγκη να τεθεί φραγμός στις πολιτικές που δοκιμάζουν τις αντοχές των κοινωνιών, οδηγούν στη συρρίκνωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της πραγματικής οικονομίας και αυξάνουν τους δείκτες της ανεργίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ