Ποιες εισηγμένες γυρίζουν την πλάτη τους στο ελληνικό Χρηματιστήριο

Ποιες εισηγμένες γυρίζουν την πλάτη τους στο ελληνικό Χρηματιστήριο
Ολοένα και περισσότερες εταιρίες ακολουθούν το παράδειγμα της Intralot και σχεδιάζουν την έξοδό τους από το ελληνικό Χρηματιστήριο. Στην απόφαση αυτή οδηγεί η έλλειψη χρηματοδότησης από το τραπεζικό σύστημα από τη μια και από την άλλη στην απουσία επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Έτσι, εκτός από τηνIntralot η επόμενη εταιρία πουεπιλέγει τον δρόμο της φυγής είναι ηMέγα Γύρος η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του bankingnews.gr,τερμάτισε τη διαδικασία εισαγωγής των μετοχών της στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μια διαδικασία που είχε ξεκινήσει εντός του 2014 και εξετάζει ως εναλλακτικό σενάριο την περίπτωση εισαγωγής των μετοχών της, στην εναλλακτική αγορά (ΑΙΜ) του χρηματιστηρίου του Λονδίνου, όπως αναφέρεται στην έκθεση του διοικητικού συμβουλίου για την πορεία των οικονομικών μεγεθών του 2014.

Την έξοδό της από το ελληνικό χρηματιστήριο σχεδιάζει επίσης η Inform Lykos, ενώ την ίδια στάση φαίνεται να κρατά και ο Τιτάνας.

Είχε προηγηθεί η διαγραφή των μετοχών της Ηellas on Line μετά την εξαγορά από τη Vodafone Hellas, η S&B μετά την απορρόφηση της από τον γαλλικό όμιλο Imerys, η ΣΙΔΕΝΟΡ μετά τη συγχώνευση με τη Viohalco, καθώς και η τεχνική εταιρεία Μοχλός μετά την απορρόφηση από την Τεχνική Ολυμπιακή.

Αξιολόγηση