Η εταιρεία πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε η «πέτρα του σκανδάλου»

Η εταιρεία πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε η «πέτρα του σκανδάλου»
Από το πρωί κυριαρχεί στην επικαιρότητα η εταιρεία που συνέστησε το 2002 ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Φλαμπουράρης.

Η Διάτμηση ΑΕ, η οποία εξακολουθεί να λειτουργεί –μάλιστα δημοσίευσε τον Ιούνιο και τον ισολογισμό του 2014- ανέλαβε για λογαριασμό της περιφέρειας Πελοποννήσου να εκτελέσει έργο συνολικού προϋπολογισμού 3,9 εκατομμυρίων ευρώ.

Το γεγονός ότι εκ των ιδρυτικών στελεχών της εταιρείας ήταν ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ήταν λογικό να δημιουργήσει –πόσο μάλλον όταν βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές- πολιτικό ζήτημα. Ήδη από νωρίς το μεσημέρι, με δημόσια δήλωσή του ο κ. Φλαμπουράρης έχει υποστηρίξει ότι έχει αποχωρήσει από την εταιρεία.

Μιλώντας στον 9.84fm τόνισε ότι «κάθε Έλληνας μπορεί να έχει μετοχές σε διάφορες εταιρείες. Δεν απαγορεύεται να έχει μετοχές σε εταιρείες ούτε ο υπουργός. Εγώ έχω αποχωρήσει από την εταιρεία. Έκλεισα το επάγγελμα μόλις έγινα υπουργός, παρέδωσα το πτυχίο μου, το εργολαβικό πτυχίο και υπέβαλα τα χαρτιά μου για τη σύνταξή μου».

Ποια είναι όμως η εταιρεία ΔΙΑΤΜΗΣΗ και ποια τα οικονομικά της μεγέθη;

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία, έχει συσταθεί το 2002 από τους Αλέξανδρο Φλαμπουράρη, Μιχάλη Μοσχοβούδη και Ιωάννη Κοτταρίδη ο οποίος και υπογράφει τον τελευταίο ισολογισμό ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος. Η εταιρεία, είναι κερδοφόρα.

Τα έσοδά της μεταβάλλονται από χρονιά σε χρονιά ανάλογα με τα έργα που λαμβάνει (σ.σ τα τελευταία χρόνια έχει εκτελέσει έργα για την ΕΥΔΑΠ αλλά και για τον δήμο της Καλαμάτας).

Ο τελευταίος ισολογισμός, εμφανίζει έσοδα μόλις 856 χιλιάδων ευρώ έναντι 2,792 εκατ. ευρώ το 2013 ενώ τα κέρδη ήταν 46 χιλιάδες ευρώ.

Τα κέρδη εις νέον από τη δραστηριότητα όλων αυτών των ετών ανέρχονται στις 760 χιλιάδες ευρώ.

Αξιολόγηση