Γάλα «made in greece» τώρα και με τη βούλα!

Γάλα «made in greece» τώρα και με τη βούλα!
Ελληνικό σήμα απέκτησαν δεκάδες γαλακτομικά προϊόντα και γάλατα έξι ελληνικών επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που συνδιοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Καταναλωτή, το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, και τον «Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ».

Πρόκειται για τις επιχειρήσεις: Δέλτα, Όλυμπος, ΝΕΟΓΑΛ, Αρβανίτης Α.Ε., Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων και Γαλακτοκομική Τριπόλεως.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκπρόσωποι φορέων, επιχειρήσεων, επιμελητηρίων αλλά και οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων στις οποίες απονεμήθηκε επίσημα το Ελληνικό Σήμα.

Στην εκδήλωση τονίστηκε από όλους η ανάγκη επιτάχυνσης των προσπαθειών εκ μέρους των παραγωγικών φορέων και των ενώσεών τους για την εκπόνηση κανονισμών πιστοποίησης των ελληνικών προϊόντων σε ευρύτερο φάσμα κλάδων της ελληνικής οικονομίας.

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Αντ. Παπαδεράκης, ανοίγοντας την εκδήλωση, σημείωσε ότι «η συμβολή του Ελληνικού Σήματος στην προώθηση των προϊόντων και των επιχειρήσεων που αποκτούν δικαίωμα χρήσης του είναι ιδιαίτερης σημασίας. Με αυτόν τον τρόπο προωθούνται τα τοπικά προϊόντα και η τοπική επιχειρηματικότητα, μέρος της οποίας αποτελούν οι μικρές επιχειρήσεις παραγωγών και μεταποιητών προϊόντων. Είναι ένα σημαντικό μέσο ενεργητικής αντίστασης των εγχώριων παραγωγικών δυνάμεων, έναντι της προωθούμενης ισοπέδωσης, μέσω της παγκοσμιοποιημένης αγοράς χωρίς φραγμούς και κανόνες, η οποία αντικειμενικά ευνοεί τους καθετοποιημένους παραγωγικούς ομίλους των πολυεθνικών και πλήττει τη μικρομεσαία παραγωγή».

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

Αξιολόγηση