Τουρισμός... μαριχουάνας!

Τουρισμός... μαριχουάνας!
Αυξάνεται ραγδαία ο τουρισμός στις περιοχές που επιτρέπεται η χρήση μαριχουάνας.

Ήδη από το 2014, τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι οι επισκέπτες στις περιοχές όπου η ουσία έχει νομιμοποιηθεί, αυξάνονται ραγδαία.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η χρήση μαριχουάνας έχει νομιμοποιηθεί στο Κολοράντο, την Ουάσινγκτον, το Όρεγκον, την Αλάσκα και την Κολούμπια. Η χρήση της για ιατρικούς λόγους είναι νόμιμη σε 23 πολιτείες και στην περιφέρεια της Κολούμπια, περιοχές όπου χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του πονοκεφάλου, της ναυτίας και άλλων συμπτωμάτων. Ωστόσο, οι καρδιολόγοι προειδοποιούν ότι η υπερκατανάλωση μαριχουάνας μπορεί να οδηγήσει σε ταχυκαρδία, βραδυκαρδία και αίσθηση παράνοιας ή άγχους.

Αυτό δεν εμποδίζει τους τουρίστες να επιλέγουν προορισμούς όπου η χρήση κάνναβης χωρίς ιατρικής άδεια είναι επιτρεπτή, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δώσει τουριστικοί ιστότοποι. Ως εκ τούτου, η αγορά προσπαθεί να εξυπηρετήσει αυτούς τους επισκέπτες.

Αν και οι επιχειρηματίες αναζητούν όλο και περισσότερες ευκαιρίες σε αυτό το παρακλάδι του τουριστικού κλάδου, εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα που περιορίζουν τη γρήγορη ανάπτυξη της βιομηχανίας. «Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πού αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν χρήση», τόνισε ο Ντέιβιντ Μπλάντφορντ του Visit Seattle, εξηγώντας ότι «τίθενται νομικά ζητήματα και θέματα επιβολής».

Ακόμη και στις περιοχές των ΗΠΑ όπου επιτρέπεται η χρήση μαριχουάνας, απαγορεύεται το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους, ενώ τα περισσότερα ξενοδοχεία δεν το επιτρέπουν στα δωμάτια. Άλλες ανησυχίες σχετίζονται με τη διαφήμιση και το διακρατικό εμπόριο. Για παράδειγμα, στην πολιτεία της Ουάσινγκτον είναι παράνομη η διαφήμιση προϊόντων μαριχουάνας σε απόσταση 300 μέτρων από σχολεία και άλλα μέρη που έχουν να κάνουν με παιδιά. Επιπλέον, είναι παράνομη η μεταφορά κάνναβης από τα σύνορα των πολιτειών.

Πάντως, παρά τις προκλήσεις στον αναπτυσσόμενο κλάδο οι εταιρίες βρίσκουν τρόπους να επωφελούνται από αυτό το κύμα των τουριστών, πραγματοποιώντας από φεστιβάλ μαριχουάνας μέχρι μαθήματα μαγειρικής με κάνναβη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ