Ποιοι λαοί προτιμούν την Ελλάδα για διακοπές - Πόσο έχει αλλάξει η προτίμηση των Γερμανών

Ποιοι λαοί προτιμούν την Ελλάδα για διακοπές - Πόσο έχει αλλάξει η προτίμηση των Γερμανών
Μέσα σε ένα μόλις χρόνο, άλλαξαν πολλά δεδομένα στον ελληνικό τουρισμό. Η διαφορά του εισερχόμενου τουρισμού από το καλοκαίρι του 2014 μέχρι το καλοκαίρι του 2015 είναι εμφανή. Που προτιμούν όμως οι τουρίστες να κάνουν διακοπές; Και ποιοι λαοί προτιμούν την Ελλάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές;

Η trivago πραγματοποίησε έρευνα, και συγκέντρωσε τα στοιχεία σχετικά με τους λαούς που προτίμησαν να επισκεφθούν την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι, τα ποσοστά προτίμησής τους και τις μεταβολές που παρουσιάστηκαν σε σχέση με πέρυσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν το 50% του συνολικού εισερχόμενου τουρισμού είναι από την γειτονική Ιταλία. Ωστόσο μεγάλο είναι και το ενδιαφέρον των Σέρβων που σε ποσοστό πάνω του 70% προτιμούν την Ελλάδα για τις διακοπές τους.

Μικρή αύξηση φαίνεται στην προτίμηση των Αμερικανών, ενώ μεγαλύτερη είναι η αύξηση ενδιαφέροντος από τους Σέρβους. Αξιοσημείωτη είναι και η θετική διαφορά ενδιαφέροντος που προέρχεται από το Ισραήλ και την Τουρκία.

Παρακάτω παρουσιάζεται η σύγκριση μεταξύ της κατανομής του τουρισμού για το 2014 και το 2015:

image002
image004


Κατανομή του ενδιαφέροντος των Γερμανών

Σταθερό φαίνεται να διατηρείται το ενδιαφέρον των Γερμανών για την Ελλάδα, ενώ φαίνεται να αυξήθηκε σε σχέση με πέρυσι για την Κροατία, την Πορτογαλία και την Τουρκία.

image006
image008


Κατανομή ενδιαφέροντος Άγγλων

Αυξημένη παρουσιάζεται, σε σχέση με πέρυσι, η επιθυμία των Άγγλων να πραγματοποιήσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στους ελληνικούς καλοκαιρινούς προορισμούς, αφού όλο και περισσότεροι φαίνεται να επιδιώκουν να επισκεφθούν τη χώρα μας φέτος.

image010
image012


Κατανομή ενδιαφέροντος Σέρβων

Πρώτη η Ελλάδα στις επιλογές των Σέρβων, τόσο πέρυσι όσο και φέτος, με το συντριπτικό ποσοστό του 70 και 71 τοις εκατό αντίστοιχα. Ακολουθεί η Κροατία, για την οποία επίσης αυξήθηκε το ενδιαφέρον, ενώ τρίτη είναι η Τουρκία.

image014
image016

Η παραπάνω ανάλυση βασίζεται σε έρευνα που διεξήγαγε η trivago για αναζητήσεις που έγιναν μεταξύ 1 Απριλίου και 19 Ιουλίου 2015, για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 1 Ιουλίου και 31 Αυγούστου 2015.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ