Ε. Μυτιληναίος: Είμαστε ανήσυχοι για τις πολιτικές εξελίξεις- Να υπάρξει συμφωνία

Ε. Μυτιληναίος: Είμαστε ανήσυχοι για τις πολιτικές εξελίξεις- Να υπάρξει συμφωνία
Ανήσυχος για τις πολιτικές εξελίξεις δήλωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος του ομίλου «Μυτιληναίος», Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Όπως ανέφερε όταν βγήκε η νέα κυβέρνηση, ήταν από τους πρώτους που δήλωσε ότι «δεν υπάρχει Greek δράμα και όλα βαίνουν καλώς». Λίγους μήνεςμετά όμως δηλώνει ανήσυχος ως προς τις πολιτικές εξελίξεις επισημαίνοντας ότι πρέπει να υπάρξει άμεσα συμφωνία με τους εταίρους καθώς η αγορά αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμη και αν υπάρξει τώρα συμφωνία η κατάσταση θα αργήσει να ομαλοποιηθεί και οι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο «κόκκινο».

Όμως εξέφρασε την ελπίδα ότι οι εταίροι δε θα ρίξουν την Ελλάδα στα βράχια και σύντομα θα υπάρξει αξιοπρεπής συμφωνία.

Ο κ Mυτιληναίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη πορεία του ομίλου στη περίοδο της κρίσης επισημαίνοντας ότι παρά την οικονομική ύφεση ο όμιλος κατάφερε να ανταπεξέλθει και να επεκταθεί περαιτέρω στις διεθνείς αγορές.

Σύμφωνα με τον ίδιο δύο είναι οι ημερομηνίες σταθμοί στην πορεία του ομίλου:

1) Το Σεπτέμβριο του 2008 με την κατάρρευση της Lehman Brothers όταν οι τιμές των μετάλλων κατέρρευσαν και ο όμιλος έφτανε να χάνει 1 εκατ δολάρια την ημέρα

2) Τον Απρίλιο του 2010 όταν ανακοινώθηκε η προσφυγή της Ελλάδας στο μνημόνιο και έκλεισαν οι αγορές για τη χώρα και έφτασε να έχουν καταπέσει οι εγγυητικές του ομίλου ύψους 600 εκατ. ευρώ

Ενδεικτικό της γιγάντωσης του ομίλου σύμφωνα με τον κ. Μυτιληναίο είναι ότι τα ίδια κεφάλαια του ομίλου από τα 4 εκατ ευρώ το 1995 έφτασαν τα 1,2 δισ ευρώ τον Απρίλιο του 2015 και η αποτίμηση από τα 8 εκατ ευρώ έφτασε φέτος τα 620 εκατ ευρώ.

Σημειώνεται τέλος ότι η απόφαση για τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου και την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,10 εκατ ευρώ ανά μετοχή, μετατέθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας για την επαναλητική γενική συνέλευση στις 18 Μαΐου.

Ε. Μ.

Αξιολόγηση