Το επενδυτικό πλάνο του Μασούτη και ο κρυφός πόθος για κάθοδο στην Αθήνα

Το επενδυτικό πλάνο του Μασούτη και ο κρυφός πόθος για κάθοδο στην Αθήνα
Με επενδύσεις 20 εκατ ευρώ που περιλαμβάνουν το άνοιγμα νέων καταστημάτων αλλά και με ανακαίνιση των ήδη υφιστάμενων αναμένεται να προχωρήσει το 2015 η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Μασούτης, σε μια αγορά όπου οι εξαγορές και οι συμφωνίες βρίσκονται σχεδόν καθημερινά στο προσκήνιο.

Εντός του Απριλίου η αλυσίδα θα προχωρήσει στο άνοιγμα ενός νέου καταστήματος στη Λάρισα ενώ πρόσφατα προχώρησε στην εξαγορά δύο νέων καταστημάτων στην Χίο, εγκαινιάζοντας την παρουσία της στο νησί.
Τα νέα καταστήματα, που ανήκουν στην τοπική αλυσίδα Λεβίδης.
Όσον αφορά την περιοχή της Θεσσαλονίκης, η εταιρία σχεδιάζει μέσα στους επόμενους μήνες το άνοιγμα ενός καταστήματος στη περιοχή Βυζάντιο της Θεσσαλονίκης και δύο ακόμη στο Λαγκαδά.
Άγνωστο πάντως παραμένει αν τελικά η αλυσίδα θα "κατέβει" Αθήνα όπως έχουν προαναγείλλει τα στελέχη της την τελευταία διετία.
Και αυτό γιατί ούτε η οικονομική συγκυρία φαίνεται να βοηθά για τέτοιου είδους ανοίγματα αλλά ούτε και οι μεγάλες ανακατατάξεις που πραγματοποιούνται στην αγορά (όπως η επικείμενη εξαγορά της Βερόπουλος από την Σκλαβενίτης) και οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος
Σήμερα, η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο καταστημάτων στη Βόρεια Ελλάδα και σημαντική θέση στο χώρο του λιανικού εμπορίου, ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο βρίσκεται ανάμεσα στις τέσσερις μεγαλύτερες αλυσίδες. Με 253 καταστήματα, 234 σούπερ μάρκετ και 19 καταστήματα χονδρικής Cash & Carry, καλύπτει γεωγραφικά όλες τις περιφέρειες της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της Ήπειρου, την Εύβοια και τα νησιά Λήμνο και Λέσβο. Απασχολεί περισσότερους από 6.300 εργαζόμενους.
Για το 2014 η Μασούτης είχε τζίρο 742,9 εκατ. ευρώ, από 738,9 εκατ. ευρώ του 2013.

Αξιολόγηση